De Kinderbubbel is een gratis te volgen workshop voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit de gemeente Heusden.
De Kinderbubbel is een gratis te volgen workshop voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit de gemeente Heusden.

Opening expositie, lezing en meer bij de Aleph in Drunen

  Cultuur

De Aleph heeft naast een uitgebreid cursusaanbod, steeds wisselende exposities van zeer divers werk. Soms aan de hand van een thema, maar ook werk van kunstenaars die als docent werkzaam zijn bij de Aleph en bijzondere kunstverzamelingen van particulieren. Deze exposities zijn altijd gratis te bewonderen, dus loop gewoon eens binnen en laat je inspireren!

DRUNEN - Op Woensdagavond 28 februari is er nog een lezing door Frans Schoor over de huidige expositie; een bonte, particuliere verzameling Afrikaanse kunst waaronder voornamelijk maskers. De lezing start om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.
Daarna is het de beurt aan de jongste cursisten, want ook kinderen exposeren hun werk bij de Aleph! Werk uit het kinderatelier, dat op woensdagmiddag plaatsvindt onder leiding van Eva de Man, staat in de volgende expositie centraal. Tijdens het kinderatelier ligt het accent op tekenen en schilderen en wordt er zo nu en dan een uitstapje gemaakt naar een andere techniek. De expositie omvat een diverse verzameling van schilderwerken, kleiwerken en digitale tekeningen. De expositie wordt op vrijdag 9 maart feestelijk geopend door Sofia Nadzharyan, een leerlinge van het d'Oultremontcollege, maar daarover later meer.

Kinderbubbel
De middag gaat om 16.15 uur van start met de maandelijkse Kinderbubbel; een gratis te volgen workshop voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit de gemeente Heusden. De Kinderbubbel geeft je de mogelijkheid aan verschillende workshops deel te nemen en zo te ontdekken wat je leuk vindt en waar je misschien wel een cursus in zou willen volgen. Deze keer zal Saskia van Oversteeg de Kinderbubbelworkshop verzorgen. Naar aanleiding van het boek 'op de boerderij' van Annie M. G. Schmidt gaan de kinderen dierentekeningen maken op iPads, waarbij ze technische uitleg krijgen en genoeg voorbeelden om aan de slag te kunnen gaan. Het werk kan uitgeprint mee naar huis worden genomen.

Kinderatelierexpositie
Na de Kinderbubbel wordt om 17.30 uur de Kinderatelierexpositie feestelijk geopend door Sofia, speelster én zangeres uit de musical 'De Schaakkoningin' van het 'd Outremontcollege waarvan de regie in handen is van docenten van de Aleph. Sofia zal enkele liedjes zingen. Aansluitend kunt u, onder het genot van een drankje, genieten van het Aleph Koor dat wekelijks repeteert onder leiding van Maarten van den Hove en dat nu alvast enkele nummers uit hun repertoire ten gehore zal brengen. Voor geïnteresseerden: De 'Schaakkoningin' wordt uitgevoerd op dinsdag 10 april.

Meer berichten
Shopbox