Bomvolle zalen, opzwepende vrolijke muziek en feestend publiek: Bend Bekend brengt de carnavalssfeer er al vijfentwintig jaar goed in! Foto: Jeroen van Kan
Bomvolle zalen, opzwepende vrolijke muziek en feestend publiek: Bend Bekend brengt de carnavalssfeer er al vijfentwintig jaar goed in! Foto: Jeroen van Kan (Foto: Jeroen van Kan)

25 jaar carnaval met Bend Bekend

  Cultuur

'We zijn zilver en gaan voor goud!' Dat is het credo van Bend Bekend die deze carnaval 25 kaarsjes muzikaal uit mag blazen. Opgericht en gestart als jeugdhofkapel De Knollekus van Dwergonië op 1 september 1992, vormt Bend Bekend een stabiele hechte club waarin gezelligheid voorop staat.

DRUNEN - Bend Bekend telt 25 leden, waarvan ongeveer de helft al lid is vanaf het eerste uur. Zo ook saxofonist Marlies Verhoeven: " Na vijf jaar Knollekus zijn we verder gegaan onder de naam Bend Bekend en repeteerden in het schooltje naast Ter Hunen. We waren toen 16 à 17 jaar oud en moesten nu zonder begeleiding alles zelf regelen. Door studies en verhuizingen vielen er gaandeweg leden uit maar nieuwe leden dienden zich ook aan." De repetitielocatie verplaatste naar Café De Hei om vervolgens hun vaste huidige stek op zondag te vinden in Café de Zeuve Lantaarns. "Ik vind het knap hoe we het doen", zegt Marlies trots. "Het is pittig alles geregeld te krijgen met werk en gezin, maar we zijn een hele stabiele club met elk jaar een vol programma. We slagen er ieder jaar weer in een gezellige tijd met elkaar te hebben." Het repertoire wordt jaarlijks door een commissie samengesteld. Marlies: "We proberen ieder jaar een leuke set neer te zetten, wat best moeilijk is omdat je te maken hebt met verschillende meningen over muziekstijlen. Onze kracht is het neerzetten van kwalitatief goede optredens." Jaarlijks starten de repetities in september om vervolgens tijdens carnaval vijf dagen intensief met elkaar op te trekken. "De hele carnaval zijn we samen met zo'n 5 optredens per dag", aldus Marlies. "De woensdag voelt dan vreemd. Een leeg gevoel. Je mist elkaar dan wel even. Maar zover is het nog niet. We hebben er zin in om spetterende optredens te geven en we gaan er met z'n allen weer een feestje van maken!"
Natuurlijk is het jubileum al uitbundig gevierd, maar de jubileumoptredens tijdens carnaval mogen niet ontbreken. Deze worden gegeven op; vrijdag om 21.00 uur en maandag om 23.00 uur in De Zeuve Lantaarns, tijdens de carnavalsmis, zondag om 15.30 uur in 't Oude Raadhuis en op dinsdag om 17.45 bij Wijnand van Delft. Het volledige programma vind je op de facebookpagina van Bend Bekend.

Meer berichten