Foto: Ad Kraamer

De tafel van Heusden over Carnaval 2018

  Cultuur

Komend weekend zendt de Heusdense Televisie en Radio Stichting (HTR) een nieuwe aflevering uit van 'De tafel van Heusden'. In deze 73e uitzending praat presentator Leo Swaans met vier gasten over het naderende carnaval.

HEUSDEN - Voor de een hét feest van het jaar. Kosten noch moeite worden gespaard om alleen of in een groepje of in een vereniging je gek uit te dossen, muziek te maken, een wagen voor de optocht te maken, een lekker glaasje bier te drinken. Voor de ander een feest wat aan hen niet besteed is. De deur op slot of het zuiden ontvluchten. Wat is dat toch dat carnaval? Is het ook dit jaar gewoon weer 'deurgaon' en is carnaval nog wel toekomstbestendig?

'Geen gewauwel, slappe klets of platte proat', maar een serieus gesprek over het huidige en toekomstige carnaval. Swaans heeft vier hoogwaardigheidsbekleders aan tafel. Prins Jurgen uit Dwergonië (Drunen), Prins Willem de Twidde uit Knotwilgendam (Vlijmen), Prins Peer uit Haorendam (Haarsteeg) en Joost Muskens, voorzitter van de Stichting Zandhaozenlaand (Elshout). Hij vervangt Prins Stef d'n Irste. 
De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 3 februari om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 4 februari om 20.00 uur. Meer informatie op de site van HTR www.htrmedia.nl, waar ook via 'uitzending gemist' deze aflevering, maar ook eerdere uitzendingen, bekeken kunnen worden. 
 

Meer berichten