Carnavalsmaandag 12 februari kun je komen genieten van de jubileumfeesteditie van Der Blaue Blaosmontag in Taveerne De Zeuve Lantaarns in Drunen.
Carnavalsmaandag 12 februari kun je komen genieten van de jubileumfeesteditie van Der Blaue Blaosmontag in Taveerne De Zeuve Lantaarns in Drunen.

Der Blaue Blaosmontag in De Zeuve Lantaarns

  Cultuur

Op carnavalsmaandag 12 februari wordt in Taveerne De Zeuve Lantaarns in Drunen 'Der Blaue Blaosmontag' gehouden. Dit unieke muziekspektakel kent inmiddels een rijke traditie in het Dwergonische carnaval. Maar liefst 12 orkesten passeren tussen 13.30 en 19.00 uur de revue op het grote feestpodium in De Zeuve Lantaarns.

DRUNEN - Dit jaar wordt dit muzikale spektakel gecombineerd met het 30-jarig jubileum van Carnavalsorkest De Blaospepkes. De Blaospepkes zagen het levenslicht in 1988 tussen de gordijnen van het toenmalige Venstertje. De eerste jaren gingen zij door het leven als Jeugdhofkapel de Knollekus.

Der Blaue Blaosmontag begint om 13.30 uur met een optreden van de Blaospepkes. Een ouderwets gezellige carnavalsmiddag met non-stop live muziek. Een bezoek aan Der Blaue Blaosmontag kan tevens gecombineerd worden met een bezichtiging van de kinderoptocht. Dit kan vanaf het verwarmde terras van Taveerne De Zeuve Lantaarns. De kinderstoet trekt namelijk door de Burgemeester v/d Heijdenstraat en komt pal langs Taveerne De Zeuve Lantaarns. Ook Prins Jurgen en zijn gevolg brengen een bezoek aan Der Blaue Blaosmontag. Dit zal rond de klok van 15.00 uur zijn.

Eregast dit jaar is feestorkest 'She's' uit d'n Haozenpot. Dit Udenhoutse orkest heeft op alle edities van Der Blaue Blaosmontagacte acte de presence gegeven en ontvangt hiervoor op maandag een hoge Dwergonische onderscheiding. De 'She's' gooit al jaren hoge ogen op de Dwergonische podia met een selectie van zeer verrassende oude en nieuwe carnavalskrakers. De 'She's' bestaat stuk voor stuk uit virtuoze blazers die tot het gaatje gaan.
Kom genieten van de 'She's' en andere fijne orkesten tijdens de speciale jubileumfeesteditie van Der Blaue Blaosmontag in De Zeuve Lantaarns aan de Burgemeester van de Heijdenstraat 112 in Drunen.

Meer berichten