Centrum voor de Kunsten de Aleph presenteert ook in de maand februari weer allerlei culturele activiteiten voor jong en oud.
Centrum voor de Kunsten de Aleph presenteert ook in de maand februari weer allerlei culturele activiteiten voor jong en oud.

Ook in februari volop activiteiten bij de Aleph

  Cultuur

Naast de themadag die twee keer per jaar gehouden wordt en deze keer in het teken staat van Gustav Klimt en het ambachtelijke, is het ook alweer tijd voor de derde lezing in de lezingencyclus 'geschiedenis van de popmuziek'. Daarnaast is er weer een vrijdagmiddag-kinderbubbel met een gratis theaterworkshop voor kids!

DRUNEN - Op donderdag 1 februari van 19.30 tot 21.30 uur verzorgt Niels Duffhues - muzikant, producent en filmmaker - een lezing over wereldmuziek. Het bijwonen van deze enkele lezing kost 20 euro. Op vrijdagmiddag 9 februari van 16.15 tot 17.15 uur zijn kids tussen 6 en 12 jaar welkom bij de kinderbubbel met een gratis workshop 'Theater' door Lilian van Overbeek.
De themadag rondom de 100e sterfdag van Gustav Klimt wordt gehouden op zaterdag 3 februari en staat in het teken van het ambachtelijke. Klimt werd voornamelijk bekend met zijn decoratieve vrouw-portretten. Wat velen niet weten is dat hij ook ontwerper was van fabelachtige mozaïeken en stoffen voor kleding. In de lezing door Jana Waarts kom je meer te weten over Klimt zijn werk en roerige leven. Start om 13.00 uur. Vanaf 14.00 uur starten de doorlopende workshops. Bij 'Studio portret/model fotografie' kun je in een ontspannen sfeer alles te weten komen over studio fotografie waarbij de belichting een belangrijk aspect is. Theorie en praktijk worden afgewisseld, dus neem een eigen camera en eventueel model mee! Bij 'Emailleren' wordt er in kleine groepen van 6 personen gewerkt. Met industriële emaille in verschillende kleuren kan er aan een eigen ontwerp gewerkt worden in de stijl van Gustav Klimt. Vooraf opgeven voor deze bijzondere workshop is vanwege het beperkt aantal plekken verstandig! Ook bij de workshop 'Houtfineer inlegwerk' ga je met een eigen ontwerp aan de slag. Op een plankje of doosje kun je, onder leiding van Mark van den Heuvel de beginselen van de creatieve fineer onder de knie krijgen. Bij 'Mozaïek' staan jugendstil motieven en symboliek centraal. Met glasmozaïek decoreer je een persoonlijk symbool op een houten plaatje of een ondergrond die je zelf mee brengt. Tijdens 'Dessins ontwerpen' laat je je inspireren door de prachtige dessins die te vinden zijn in het werk van Gustav Klimt. Onder leiding van Marianne van Heeswijk tover je tweedehands shawls en stropdassen om tot unieke exemplaren!
Raadpleeg de website voor meer info over de themadag 'Gustav Klimt' en andere activiteiten die in februari bij de Aleph gehouden worden: www.de-aleph.nl. Ook is het mogelijk om je via het aanmeldformulier op de website vooraf aan te melden voor een workshop tijdens de themadag. Zo weet je zeker dat er een plekje voor je vrij is.
En: het is allemaal Aleph!

Meer berichten