Logo heusdensecourant.nl


Bij de Aleph in Drunen gaat donderdagavond de derde lezingencyclus van start rondom de geschiedenis van de popmuziek. Deelname is voor iedereen gratis.
Bij de Aleph in Drunen gaat donderdagavond de derde lezingencyclus van start rondom de geschiedenis van de popmuziek. Deelname is voor iedereen gratis.

Nieuwe lezingen, lessen en kindercursussen bij de Aleph

  Cultuur

Donderdag start de derde lezingencyclus rondom de geschiedenis van de popmuziek. Diverse sprekers met ieder hun eigen specialisme behandelen vanuit een eigen invalshoek de geschiedenis van de popmuziek. De eerste lezing wordt verzorgd door Ton Stassen, voormalig directeur van de Aleph en oud-bestuurder W2-poppodium.

DRUNEN - De insteek van Ton is 'Jeroen Bosch en de popmuziek'. De menselijke fouten en onhebbelijkheden, die Jeroen Bosch in zijn werk verbeeldde als de zeven hoofdzonden, worden door Ton gekoppeld aan een reeks passende popsongs. De lezing is vrij toegankelijk en vindt donderdag 11 januari plaats van 19.30 tot 21.30.
Vrijdagochtend 12 januari start een nieuwe serie filosofielessen onder leiding van Mariska Horster. Aan bod komen het gedachtengoed van onder meer grote filosofen als Seneca, Socrates, Kierkegaard, Safranski en Hermsen. Het socratisch-gesprek komt aan de orde als inspiratiebron om eigen wijsheid te ontdekken. Ook worden vanzelfsprekendheden zoals 'vrijheid', 'geluk' en 'keuze' vanuit de filosofie met nieuwe ogen bekeken. De cursus filosofie omvat 9 lessen en vindt plaats van 09.30 tot 12.00 uur.
Vrijdagmiddag 12 januari is het tijd voor de maandelijkse kinderbubbel! Van 16.15 tot 17.15 uur is de verbeelding aan de macht en zijn alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar welkom om samen met Ton Lammers te gaan werken met hout. Ze zagen, timmeren, verbinden, plakken en schuren en maken er een knotsgekke en spannende beestenbende van! De workshop is vrij toegankelijk en een mooie gelegenheid om te ontdekken wat je leuk vindt!
In de kunstcarrousel kunnen kinderen in een korte lessenreeks kennismaken met verschillende kunstdisciplines. Maandag 15 januari start de lessenreeks 'kinderyoga' van 16.15 tot 17.15 uur en er zijn nog enkele plekjes vrij! Voor de peuters en kleuters start de cursus 'theaterdans' op vrijdagochtend 12 januari om 10.30 uur. De lessen zijn een fantasievolle ontdekkingsreis en worden vol overgave gegeven door Nicole Oerlemans.

Meer berichten
Shopbox