Tijdens het concert op vrijdagavond 22 december brengt Schola luventatis de 'Ceremony of Carols' van Benjamin Britten ten gehore.
Tijdens het concert op vrijdagavond 22 december brengt Schola luventatis de 'Ceremony of Carols' van Benjamin Britten ten gehore.

Kerstconcert Scholaluventatis in kapel Abdij

  Cultuur

Schola Iuventatis verzorgt op vrijdagavond 22 december een kerstconcert in de Kapel van Abdij Mariënkroon aan de Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk.

NIEUWKUIJK - Schola Iuventatis is als kerkkoor onlosmakelijk verbonden met de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan in 's-Hertogenbosch. De Schola Iuventatis werd in 1998 opgericht en bestaat uit ongeveer 10 meiden van tussen de 15 en 20 jaar die wekelijks op zondag samen met de Schola Maior of Schola Puerorum optreden in de kathedraal, maar ook zeer regelmatig zelfstandig naar buiten treden. Zo werkte de groep mee aan uitvoeringen van 'In memoriam Anne Frank' van de Engelse componist Howard Goodall en aan het 'Stabat Mater' van de Brabantse componist Andries Clement.
Tijdens het concert op vrijdagavond 22 december brengen zij de 'Ceremony of Carols' van Benjamin Britten ten gehore. Het kerstconcert wordt gedirigeerd door Jeroen Felix en het koor wordt begeleid door solist Valérie Rijckmans op de Harp. Toegang kost 12,50 euro per persoon. Reserveren kan via reserveren@honsoirde.nl. Kijk voor aanvullende informatie over Schola luventatis op www.schola.nl.

Meer berichten