Professioneel verhalenverteller Kees van Wanrooij is op donderdag 21 december te gast tijdens een nieuwe editie van de VerhalenTafel in het Gouverneurshuis in Heusden.
Professioneel verhalenverteller Kees van Wanrooij is op donderdag 21 december te gast tijdens een nieuwe editie van de VerhalenTafel in het Gouverneurshuis in Heusden.

De VerhalenTafel staat in teken van geluk

  Cultuur

De VerhalenTafel op donderdagavond 21 december staat volledig in het teken van 'Geluk'. Dit thema is gekozen in verband met de wisseltentoonstelling in het Gouverneurshuis in Heusden: 'Geluk in de Vesting'. Gelukkig heeft de organisatie hiervoor Kees van Wanrooij weten te strikken die van verhalen vertellen zijn beroep heeft gemaakt. 

HEUSDEN - In het eerste verhaal vertelt Kees van Wanrooij aan de hand van een tweetal sprookjes over 'Geluk' en alles wat daarmee samenhangt. In het sprookje Het Levenswater van de gebroeders Grimm trekken drie broers de wereld in om hun vader, de oude, zieke koning, aan levenswater te helpen. De hele tocht en pogingen tot terugkeer staat symbool voor het opgeven van het ego aleer je het ware geluk kunt vinden. De Lichtgevende Vis, gaat over zingeving aan het leven en het overstijgen van je oude Zelf teneinde de reis naar geluk te kunnen ondernemen.
Ferdinand en de IJzeren Laarzen gaat over een prins die opgevoed is door heel oude wijze mannen maar die hem niets kunnen leren over liefde en geluk omdat het al tweehonderd jaar geleden is dat ze een vrouw gekust hebben…
Zoals gebruikelijk heeft Ron van der Most ook weer een kerstverhaal geschreven. Dit gaat over hoe in een verwarde wereld het toch mogelijk is gelukkig te zijn of te worden. De Verhalentafel op donderdag 21 december in het Gouverneurshuis begint om 20.00 uur. iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Meer berichten