Logo heusdensecourant.nl


De tweede editie van 'Licht op de Vesting' gaat op 15 december van start met een swingend kerstconcert.
De tweede editie van 'Licht op de Vesting' gaat op 15 december van start met een swingend kerstconcert.

Licht op de Vesting staat dit jaar in het teken van 'Water'

  Cultuur

Licht op de Vesting is een tweejaarlijks lichtfestival met een aaneenschakeling van lichtobjecten en installaties. Het lichtfestival is onder andere ontstaan vanuit het idee om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de saamhorigheid binnen de gemeenschap. Daarom worden de inwoners van Heusden ook actief betrokken bij het lichtfestival.

HEUSDEN - Ook tijdens deze tweede editie wordt er een route uitgestippeld die u op eigen gelegenheid kunt lopen of samen met een gids van het Heusdens Buro voor Toerisme. Kijk voor meer informatie op www.lichtopdevesting.nl onder programma/rondleidingen. Eén van de unieke elementen van dit lichtfestival is dat jaarlijks iets structureels wordt achtergelaten voor de gemeenschap. Dit jaar wordt permanent aangelicht de Veerpoort, de brug en de molen in de Stadshaven en de Wijkse poort. Het lichtfestival vindt drie weken lang plaats in de oude Vesting Heusden en wel van 15 december 2017 tot en met 7 januari 2018. De lichtobjecten worden elke avond van 18.00 tot 22.00 uur aangezet.

De officiële opening van het lichtfestival is op vrijdagavond 15 december met een swingend kerstconcert op de Vismarkt. Deze wordt georganiseerd door 'Wat bezielt Heusden' in samenwerking met Gospel Boulevard, Pearl Jozefzoon en Grad Damen. Aanvang om 19.30 uur en toegang is voor iedereen gratis.

Meer berichten
Shopbox