Logo heusdensecourant.nl


De Amerikaanse singer-songwriter Jim White is vanavond (woensdag 29 november) te gast in Brouwcafé Kareltje in Heusden. Het optreden begint om 20.30 uur.
De Amerikaanse singer-songwriter Jim White is vanavond (woensdag 29 november) te gast in Brouwcafé Kareltje in Heusden. Het optreden begint om 20.30 uur.

Jim White in Brouwcafé Kareltje

  Cultuur

Het Ravelijn presenteert elke maand bekende en onbekende singer-songwriters. Op woensdagavond 29 november is Jim White aan de beurt. Deze Amerikaanse singer-songwriter heeft nogal wat rare sprongen gemaakt voordat hij zijn naam vestigde als gerespecteerde muzikant in de hedendaagse alt-country en roots scene. Voorheen verdiende hij zijn brood als bokser, dominee, pro-surfer, fotomodel en taxichauffeur. Uiteindelijk werd hij als muzikant ontdekt door niemand minder dan David Byrne (Talking Heads).
HEUSDEN - Hij brak pas echt door met de over hem gemaakte roadmovie 'Searching For The Wrong Eyed Jesus' (2003). In zijn muziek worden country, folk, gospel, bluegrass en rock gemengd tot een donker en dromerig kader voor zijn verhalende teksten over de cultuur van het zuiden van de Verenigde Staten.
White's live-shows kunnen op zijn minst worden gekenmerkt als ongebruikelijk. Hij wisselt zijn songs af met een open discussie met het publiek en vertelt allerlei anekdotische verhalen gebaseerd op zijn eigen levenservaring. Een mix van humor en begrip, met een diep gevoel voor de gebroken schoonheid van de mensheid. Zelf beschrijft hij zijn muziek als een poging de geheimen van het zuiden van USA te ontrafelen en tegelijkertijd af te rekenen met zijn eigen demonen. Daarom wordt hij ook wel 'The King of country noir' genoemd.
Het optreden van singer-songwriter Jim White is te zien op woensdagavond 29 november. Aanvang: 20.30 uur. Tickets kosten 12,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Brouwcafé Kareltje aan het Burchtplein 5 in Heusden-Vesting, of via de website van film- en muziektheater Het Ravelijn in Heusden: ravelijnheusden.nl.

Meer berichten
Shopbox