Logo heusdensecourant.nl


Drunen is de nummer 1 Kerstmarkt volgens de Zoover top 5 ‘Charles Dickens kerstmarkten van Nederland’! Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de inzet van de vele acteurs en figuranten van alle leeftijden.
Drunen is de nummer 1 Kerstmarkt volgens de Zoover top 5 ‘Charles Dickens kerstmarkten van Nederland’! Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de inzet van de vele acteurs en figuranten van alle leeftijden.

Jaarlijkse Dickensfestijn in Drunen

  Cultuur

Ruim 500 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven in het centrum van Drunen: Scrooge, Oliver Twist, Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, dronkaards en deftige lieden. Een knisperend vuur, sfeervol licht van oude straatlantaarns, de geur van glühwein, geroosterde kastanjes en het gezang van kerstliedjes maken de negentiende eeuwse sfeer compleet.

DRUNEN - Zaterdagavond 16 december bent u harte welkom bij 'Dickens By Night'. Deze start om 17.00 uur met een lampionnenoptocht voor de kinderen. Op en rond het Raadhuisplein in Drunen heerst een winterse sfeer met vuur, aangelichte gevels, brandende oude lantaarns en authentieke eet- en drankkramen. U kunt deze sfeervolle avond lekker rondneuzen tussen de prachtige cadeaus en bijzondere kerstartikelen op de Dickens Christmas Fair, een sfeervolle kerstmarkt met meer dan 70 marktkramen. U kunt zich opwarmen met warme chocomel of glühwein bij een sfeervol kerstvuur en zich vergapen aan de show van vuurspuwers. In Dickensstreet flaneren keurige dames en heren met hoge hoeden.
Zondagmiddag 17 december vanaf 12.00 uur wordt het gebied van de kerstmarkt vergroot en zijn er niet 70 maar ruim 100 marktkramen. Overal in het centrum zijn optredens van straattheaters en artiesten; zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur in de sfeervolle Dickenstreet. Een paar keer per dag passeert de spectaculaire Dickensparade. De schaapsherder leidt zijn kudde schapen terwijl de straatmuzikanten spelen op viool, saxofoon en fluit. De ganzenhoeder loopt in ganzenpas door het sfeervolle centrum. Een spectaculaire roofvogelshow, straattheater, oude ambachten en living statues zorgen voor een onvergetelijk weekend! Het afgelopen jaar bezochten ruim 35.000 bezoekers het Dickensfestijn Drunen!

Openingstijden
Wilt u de echte sfeer van Kerstmis proeven? Kom dan naar Drunen op zaterdagavond 16 december van 17.00 tot 22.00 uur en op zondag 17 december tussen 12.00 en 17.00 uur. Alle winkels zijn geopend en de toegang is gratis. Kijk voor het complete programma, de route en een uitgebreide sfeerimpressie op www.dickensfestijndrunen.nl, of volg Dickensfestijn Drunen op Facebook.

Meer berichten
Shopbox