Logo heusdensecourant.nl


Het nieuwe cursusjaar van de Aleph in Drunen is afgelopen maandag van start gegaan. Aanstaande vrijdag is de eerste Kinderbubbel van het seizoen met een gratis workshop 'musicaldans'.
Het nieuwe cursusjaar van de Aleph in Drunen is afgelopen maandag van start gegaan. Aanstaande vrijdag is de eerste Kinderbubbel van het seizoen met een gratis workshop 'musicaldans'.

De Aleph gaat weer fris van start

  Cultuur

Maandag zijn de muzieklessen van start gegaan in een nieuw onderkomen! Aan de Grotestraat 63 (akoestische instrumenten) en Grotestraat 69a (slagwerk/popmuziek) kun je terecht voor nieuwe én vertrouwde cursussen. De locaties hebben een ware metamorfose ondergaan en bieden cursisten een uitdagende, nieuwe lesplek. De dans- en theaterlessen starten 11 september en beeldende lessen 18 september.

DRUNEN - Nieuw bij de muziekafdeling zijn de 'ik-lessen' voor gitaar, saxofoon, of tuba. Naast individuele lessen krijg je elke 5 weken kamermuzieklessen in een klein, vast ensemble. Zo ontwikkel je niet alleen je individuele vaardigheden, maar leer je ook in een groepje muziek maken. Ook nieuw is de bandcursus '4 Chords' waarin je de basisbeginselen leert om in band-verband muziek te maken. De cursus 'samen maak je muziek' is voor alle leerlingen en alle instrumenten. Dé nieuwe AMV-cursus bij de Aleph is 'Muziek Totaal'. In deze cursus probeer je veel instrumenten uit met uiteindelijk 3 proeflessen op een zelfgekozen instrument!
Fantasie, een essentiële bouwsteen voor de ontwikkeling van kinderen, is de grootste motor waar de 'Theaterdanslessen' op gebaseerd worden. Al spelend, dansend en bewegend ontwikkelt zich een fantasieverhaal waarbij het gebruik van muziek en attributen het geheel ondersteunt. De héél jonge kindjes mogen hun opa, oma of ouder meenemen naar de les op vrijdagochtend. Ook nieuw zijn de lessen 'KinderYoga' op woensdagmiddag waarin ze op fantasievolle, speelse wijze yogahoudingen leren. Natuurlijk gaan ook de 'Theaterlessen' weer van start. Het brede aanbod danslessen, zoals 'Klassiek', 'Modern', 'Streetdance', 'Dance Experience', 'Breakdance/Hiphop', 'Jazz', 'Urban', 'Buikdans', 'Pilates', 'Qi Gong', 'Tai Chi', 'Dansmix' en 'Tribal Mystica', start vanaf maandag 11 september bij de Aleph in Drunen of bij de Korf in Vlijmen. Nieuw zijn ook 'Yoga 50 +'. en de cursus Edelsmeden. Natuurlijk starten ook de vertrouwde beeldende cursussen weer met voor de kinderen onder andere 'Het Kidsatelier' op woensdagmiddag.
Vrijdag 8 september is de 1e Kinderbubbel van dit seizoen met om 16.15 uur een gratis workshop 'Musicaldans' gegeven door Laura van Sonsbeek. In deze workshop komen verschillende dansstijlen aan bod. Alle kinderen uit de gemeente Heusden zijn van harte welkom! Locatie: de Aleph aan de Grotestraat 65 in Drunen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox