Logo heusdensecourant.nl


Ron en Tak van der Morst presenteren het nieuwe programma dat in samenwerking met stichting Het Ravelijn is samengesteld. Foto: Yuri Floris Fotografie
Ron en Tak van der Morst presenteren het nieuwe programma dat in samenwerking met stichting Het Ravelijn is samengesteld. Foto: Yuri Floris Fotografie (Yuri Floris Fotografie)

Uitdagend en gevarieerd programma

  Cultuur

Inwoners uit Heusden en omgeving hoeven zich het komende theaterseizoen niet te vervelen. De stichtingen Muze van de Gouverneur en het Ravelijn hebben samen hun programma's opgetekend in het nieuwe seizoensboekje van de Muze van de Gouverneur. De activiteiten worden hoofdzakelijk in het Gouverneurshuis gehouden. Ron en zijn partner Tak van der Most hebben samen met stichting Het Ravelijn een uitdagend programma samengesteld.

HEUSDEN - Met 1350 inwoners in de vesting lijkt het programma een overaanbod. Mede door bezoekers van ver buiten de vesting is het tegendeel het geval. Het programma omvat muziek, cabaret, films, lezingen en de Verhalentafel. Tak van der Most vertelt dat in het kleinschalige Gouverneurshuistheater waar plaats is voor vijftig mensen.Daar doet Ron een boekje open over het programma. Op zaterdag 9 september bijt het Filmhuis Heusden met de filmvoorstelling 'Cézanne et moi' de spits af. Deze film wordt in het kader van de biënnale Kunst in de Vesting vertoond. Voorafgaand wordt een aanschuifmaaltijd opgediend. Publicist Ad de Visser zal de film inleiden. Onder de titel Roots in Heusden start Het Ravelijn op 27 september met haar singer- songwritersavonden. Deze worden in Brouwcafé Kareltje gehouden. Met een optreden van Tip Jar wordt dit seizoen gestart. Cabaretesk daagt Piepschuim met haar voorstelling "Zo doen we dat hier" op 30 september het publiek uit. Daarnaast wordt het komende seizoen een ode gebracht aan drie overleden artiesten. Op 28 oktober zingt Elke Vierveijzer liederen van Maarten van Roozendaal. Met het thema "Lied van mijn vader" brengt Ernst de Corte een ode aan zijn vader Jules. En Ernest Beuving zingt op 14 december liederen van Leonard Cohen. Met het motto Stop the Clocks treedt Sandra van Nieuwland op 13 januari op. Jordy Sanchez, bekend om zijn kolderiek talent, is op 10 februari te zien. Op 24 maart neemt Marjolein Weijers het publiek mee op een muzikale wereldreis. Op 13 en 14 april wordt Theater tussen de Schuifdeuren gehouden. Tijdens dit festival worden in Heusdense huiskamers cabaret, toneel en muziek uitgestrooid. De maandelijkse Verhalentafel staat ook weer op stapel. Daar worden spraakmakende korte verhalen verteld. Naast dit scala aan activiteiten staan er diverse lezingen over cultuurhistorie en muziek geprogrammeerd en in samenwerking met het Fontys/Conservatorium Tilburg worden er vanaf 22 oktober een viertal Happy Hour-concerten georganiseerd. Het programmaboekje is inmiddels in Heusden verspreid en is ook verkrijgbaar bij het HBT en online; www.muzevandegouverneur.nl en www.ravelijnheusden.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox