Cultuur-column Ron van der Most.
Cultuur-column Ron van der Most.

Huiskamerfestival in Heusden

  Column

Wat maakt de Vesting nu zo interessant voor Theater tussen de Schuifdeuren? De huiskamers! Omdat bijna ieder huis in de Vesting verschilt en vaak een heel eigen karakter heeft, is elke huiskamer weer anders. Dat maakt het 'gluren bij buren' juist zo aantrekkelijk. En wanneer het dan ook nog lukt om de juiste artiest in de juiste omgeving te laten optreden, dan kan de huiskamer bovendien een toegevoegde waarde zijn.
In een karakteristiek zeventiende eeuws huis dat zorgvuldig in stijl is ingericht, komt het harpspel van Arriane Schipper optimaal tot zijn recht. En wanneer een huis met een respectabele leeftijd door een verbouwing een moderne transformatie heeft ondergaan, dan krijgt het eigenzinnige en eigentijdse optreden van Michèlle Schimscheimer de juiste sfeer mee. Cabaret uit het begin van de vorige eeuw, zoals Annemiek van Bussel brengt, moet je ervaren op pluche. Maanlander Lander Severins behoeft een sfeervol verbouwd huis met uitzicht. De zoete melancholie van Lammert & Herik, waarmee zij het leed van wereld trachten te verzachten, vindt in een statig huis met hoog plafond de juiste dichterlijke ambiance. In een huis waar het mogelijk is een theater-en-ronde te creëren, komt het circusgevoel van Janneke Jager perfect tot zijn recht. Kortom, de huiskamers in de Vesting zijn het ideale decor voor Theater tussen de Schuifdeuren.
Nog een reden dus om snel een kaartje te kopen voor het zevende Huiskamerfestival in Heusden op vrijdag 13 en zaterdag 14 april. Voor 27,50 euro zit u eerste rang! Een Vriend van de Gouverneur betaalt 22,50 euro. Losse kaartverkoop is gestart bij de winkel van Berg & Braam aan de Nieuwstraat 7 in Heusden.

Meer berichten