Column 'Alice in bureaucratisch Wonderland'.
Column 'Alice in bureaucratisch Wonderland'.

'Walking on stage'

  Column

"Het zal hier wel rustig worden dan… ", verzucht Alice bedachtzaam terwijl ze haar frikandel speciaal in acht exact gelijke stukjes snijdt. Haar broer hebben we afgelopen nacht uitgezwaaid op Schiphol. Vijf lange maanden zal hij in de buurt van Alicante zijn minor gaan doen. En ja, wij én zijn vriendin gaan hem natuurlijk gruwelijk missen. Hoewel, dat Alice er al een nachtje over moest slapen of ze nou wel of niet midden in de nacht haar bed uit wilde om nog een laatste knuffel te geven, vond ik wel opmerkelijk. En ja, in haar brein gaan de dingen nou eenmaal anders.
Neem nou het bijbaantjes-Wonderland. Eigenlijk komt ze nu geld tekort en wil ze graag iets extra's gaan verdienen. De eigen bijdrage die het CAK van haar zakgeld afgetroggeld heeft, liet dan ook één grote poel van verdriet achter. Er wordt gesproken met Dodo uit Zwingelstein wat ze 'in ieder geval niet wil'. Geen horeca, geen supermarkt en zéker geen Blokker meer (we noemen geen namen). Natuurlijk begrijp ik dat de eerste maanden op haar nieuwe ICT-opleiding ontzettend vermoeiend zijn, maar als je weekend vanaf vrijdag drie dagen telt, komt er een moment waarop je denkt "Hee, ze mag ook best wel eens iets gaan dóen".
Het liefst zou ze meteen op een podium willen staan als de hottest aanstormende DJ, een soort female Hardwell. Feestcafé 't Hart van Drunen gaf te kennen dat er een wachtlijst is van een half jaar om eens een keertje te komen draaien. Tuurlijk, ze heeft al wel op feestjes gedraaid maar écht rijk word je er niet van als dit maar een paar keer per jaar gebeurt. En voor die apparatuur zijn nou eenmaal keiharde knaken nodig. Dit gebeurt niet vanzelf.
Ik zie de carnavalsvakantie dan ook alweer aankomen met feestjes en láaange uitslaapdagen, zucht… Maar er gloort hoop. Binnenkort mag Alice stage gaan lopen. 'Walking on stage', zal misschien toch wel een kleine stagevergoeding opleveren, hoop ik van harte. Toch? Haar stagebegeleider kon hier nog niks zinnigs over zeggen.
Het podium van 'beroemdheid' lokt, maar 'je moet er vooral niét veel voor hoeven doen' en daar zit 'm nou net de kneep. Alice in bureaucratisch Wonderland mag toch écht haar kanten pofmouwtjes op gaan stropen, daar ga ik persoonlijk voor zorgen.

Meer berichten