Het sfeervolle Raadhuisplein mag met recht één van de gezelligste hotspots langs de route van 'De 80 van de Langstraat' worden genoemd.
Het sfeervolle Raadhuisplein mag met recht één van de gezelligste hotspots langs de route van 'De 80 van de Langstraat' worden genoemd. (Foto: )

Groot feest op Raadhuisplein tijdens 'De 80 van de Langstraat'

Het Raadhuisplein in het centrum van Drunen vormt zaterdagavond een bruisend middelpunt langs de route van 'De 80 van de Langstraat'. Centraal staan de deelnemers aan deze Kennedymars die, aangemoedigd door muziek en publiek, over het plein lopen. Het 'Over het PleinFestijn' wordt hoe dan ook, voor iedereen, weer één groot feest!

door Marjolijn van Spaandonk

DRUNEN - Het feestelijke support evenement, dat gratis toegankelijk is, wordt door de gezamenlijke horecaondernemers van Plein 13, Grand Cafe De Arcade, Café Het Oude Raadhuis, La Cantina en Het Lokaal voor de derde keer georganiseerd. Met een bomvol plein vol gezelligheid is het 'Over het PleinFestijn' steeds weer een groot succes.

Groot LED-scherm

Het sfeervolle plein, gevuld met zo'n 1200 enthousiaste supporters en een opzwepende beat, mag met recht één van de gezelligste hotspots langs de route van 'De 80 van de Langstraat' worden genoemd. Het 'Over het PleinFestijn' wordt door zowel deelnemers als organisatie van 'De 80 van de Langstraat' zeer goed ontvangen. Mede hierdoor is de samenwerking uitgebreid en is bijvoorbeeld op een groot LED-scherm het verloop van de mars live te volgen.

Catwalk

De lopers passeren rond 22.00 uur voor de eerste keer het Raadhuisplein over de Grotestraat. Bij de tweede doortocht, rond middernacht, wandelen de deelnemer over een verhoogde catwalk van de Stationsstraat naar de Torenstraat, langs het Raadhuisplein. Dankzij het digitale tijdsregistratiesysteem en een live-streaming met de organisatie zijn de namen van de passerende deelnemers bekend wanneer zij arriveren. Dit maakt het aanmoedigen van bekenden en onbekenden nóg leuker en persoonlijker. De lopers worden op de catwalk letterlijk in de spotlights gezet. Een flinke dosis aanmoediging en energie geeft hen de moed de nachtelijke uren in te gaan.

De beste beats

Het 'Over het PleinFestijn' brengt het centrum van Drunen zaterdagavond van 20.00 tot 03.00 uur tot leven. Een overdekt podium vormt het middelpunt. Hier draaien DJ Ad van Heeswijk & DJ Maarten Visser de beste beats voor de gezelligste nachtelijke uurtjes, afgewisseld met optredens van de band 'Two for you'.

Twee lange bars

De gezamenlijke horecaondernemers hebben twee lange bars met in totaal 12 tappunten zijdelings van het Raadhuisplein opgesteld. De consumptiemunten zijn op twee punten tegen contante of pinbetaling verkrijgbaar. De leeftijdsgrens voor het schenken van alcohol wordt met een polsbandje zichtbaar gemaakt, dus denk aan je legitimatie. Aan de duurzaamheid is met biologisch afbreekbare drinkbekers ook gedacht. Beveiliging is aanwezig, maar de organisatie gaat ervan uit dat het evenement weer soepel verloopt.

Meer berichten