Merel en Roos van team Heusden met chefkok Hans de Kruijf en waarnemend burgemeester Roel Augusteijn. Foto: Maja van den Brink
Merel en Roos van team Heusden met chefkok Hans de Kruijf en waarnemend burgemeester Roel Augusteijn. Foto: Maja van den Brink (Foto: )

Keukenbazen Battle gaat na de zomer van start

Welk team mag zich op 9 oktober Keukenbazen 2019 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Het is de vijfde editie van de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit 16 gemeenten in Noordoost Brabant. Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2019 écht van start, maar teams kunnen zich nu al voor-aanmelden op www.keukenbazen.nl.

REGIO - De opdracht voor de teams luidt: 'Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt'. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland. In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 5 oktober. De topjury beoordeelt de gerechten tijdens de finale. Culinair communicatiedeskundige Anouschka Peterink en Maaike de Reuver, hoofdredacteur van Food Inspiration, maken al een paar jaar deel uit van de jury. Derde jurylid dit jaar is topkok Jin Hu. Op zijn 32e heeft hij al meerdere restaurants tot een succes gemaakt. Ook Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle zitten in de jury.
In 2018 won team De Knoflookjes!!! uit Heusden de wedstrijd (foto). Hun coach was chefkok Hans de Kruijf. Hij is ook dit jaar namens de gemeente Heusden van de partij. Burgemeester Willemijn van Hees werd SmaakBurgemeester van Nederland. De deelnemende gemeenten zijn belangrijke partners voor het slagen van de wedstrijd; zij zijn ambassadeur van Keukenbazen. Deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, 's-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.

Meer berichten