Heb je ergens eikenprocessierupsen gezien, meld dit dan via de Buitenbeterapp, per mail via info@heusden.nl, of telefonisch op 073-5131789.
Heb je ergens eikenprocessierupsen gezien, meld dit dan via de Buitenbeterapp, per mail via info@heusden.nl, of telefonisch op 073-5131789.

Extra capaciteit voor bestrijding eikenprocessierups

Het is de gemeente Heusden gelukt om extra capaciteit te krijgen voor het bestrijden van de eikenprocessierupsen. Sinds deze week zijn er enkele weken meerdere aannemers meerdere dagen in de week bezig met de bestrijding.

REGIO - De gemeente Heusden heeft de eikenprocessierups afgelopen weken preventief bestreden in twee ronden. Vanaf week 24 is een aannemer gestart met het verwijderen van nesten. Het gespecialiseerde bedrijf Brouwers Groenaannemers is voor één dag in de week aangesteld om op openbare plaatsen nesten te verwijderen. Helaas zijn er zoveel meldingen, al meer dan 300, zodat er rustig gesteld kan worden dat in de hele gemeente overlast is van deze rupsen. Daarom moet de gemeente keuzes maken op welke locatie de bestrijders aan de slag gaan. Gekozen is om plaatsen waar veel mensen vaker samenkomen, zoals schoolpleinen, BSO's en winkelcentra, als eerste te behandelen. Sportparken hebben geen prioriteit meer, omdat de meeste verenigingen zijn gestopt vanwege de zomer. Dit maakt wat capaciteit vrij om andere locaties, zoals BSO's, meer aandacht te geven. Heb je ergens eikenprocessierupsen gezien, meld dit dan via de Buitenbeterapp, per mail via info@heusden.nl, of telefonisch op 073-5131789.

Meer berichten