De Drunense Fietsvierdaagse vindt dit jaar plaats op dinsdag 9, woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juli.
De Drunense Fietsvierdaagse vindt dit jaar plaats op dinsdag 9, woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juli. (Foto: )

Bijna tijd voor Drunense Fietsvierdaagse

Over een kleine week is het zo ver en gaat de Drunense Fietsvierdaagse van start! Vier dagen lang kan jong en oud per fiets de regio verkennen. Dagelijks zijn er wisselende routes van 40 of 65 kilometer. De Drunense Fietsvierdaagse is dit jaar van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli. Fiets mee en geniet van al het moois wat de Midden-Brabant te bieden heeft! Toerclub Presto uit Drunen organiseert de Drunense Fietsvierdaagse alweer voor de 35e keer!

DRUNEN - Het draait bij de Drunense Fietsvierdaagse niet alleen om het fietsen. Gezelligheid is misschien nog wel belangrijker. De routes houden hier natuurlijk rekening mee en leiden regelmatig langs een gezellig terras of mooi gelegen picknickplaats. In het programmaboekje is bij elke dag toeristische info opgenomen, passend bij de route.
Sinds enkele jaren is er op woensdag een 'Kindertocht' en dus is woensdag 12 juli ook weer 'Kinderdag'. Het is een speciale uitgepijlde tocht van circa 18 kilometer met onderweg voor kinderen diverse spelletjes, opdrachten en pauzeplaatsen en heeft dit jaar het thema 'Sprookjes'. Start van de tocht is op het recreatiepark 'De Schroef' in Drunen, de centrale startplaats van de Drunense Fietsvierdaagse.
Nieuw dit jaar is dat deelnemers na afloop gratis een foto meekrijgen die onderweg is gemaakt. Naast de medaille bij meerdere dagen deelname is dat een extra kosteloos aandenken aan de Drunense Fietsvierdaagse.
Deelnemers aan de Drunense Fietsvierdaagse kunnen kiezen uit twee afstanden: 40 of 65 kilometer. De route doet elke dag een ander deel van Midden-Brabant aan en laat de fietser kennismaken met het vele moois in deze streek. Bijvoorbeeld natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, karakteristieke stadjes en gemoedelijke Brabantse dorpen. Alle routes zijn volledig en duidelijk uitgepijld. De routes gaan het merendeel over verharde paden en zijn daardoor geschikt voor alle fietsers, van alle leeftijden! Iedereen kan aan de Fietsvierdaagse meedoen en zo al fietsende de omgeving van Midden-Brabant leren kennen.

Meer berichten