Rob Vinkenvleuge overhandigde zaterdag namens de Lions de cheque aan Ben Mobach en Jan-Paul Franken van Chapeau Woonkring Heusden.
Rob Vinkenvleuge overhandigde zaterdag namens de Lions de cheque aan Ben Mobach en Jan-Paul Franken van Chapeau Woonkring Heusden. (Foto: )

Lions steunen Chapeau Woonkring Heusden

Wat in het vat zit, verzuurt niet. De door Lionsclub Heusden in 2018 gedane belofte om de opbrengst van de BBQ ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan aan Chapeau Woonkring Heusden te schenken, werd zaterdag 29 juni ingelost. De schenking van 1250 euro wordt gebruikt voor de inrichting van de gemeenschappelijke huiskamer in het fonkelnieuwe wooncomplex aan de Nassaulaan in Vlijmen.

door Sjuul van der Pol

VLIJMEN - President Rob Vinkenvleugel en oud-president Toon Burghouts van Lionsclub Heusden konden zaterdag met eigen ogen zien waaraan het geschonken geldbedrag wordt besteed. Het toeval wilde dat leden van collegaclub Drunen-Langstraat de gedane toezegging om de handen uit de mouwen te steken voor de toekomstige bewoners gestald deden. In de gezamenlijk woonkamer werd driftig gemeten, geboord en geschroefd. De centraal gelegen ruimte op de begane grond was aan het einde van de dag een heel eind op orde. De nieuwe bewoners konden zo maandag in een gezellig ingerichte woonkamer worden verwelkomd. Op deze dag kregen zij de sleutel van hun nieuwe appartement en kon worden begonnen met het inrichten ervan.
Een Chapeau Woonkring is in het geval van Vlijmen een groep van 18 zelfstandige woningen met elk een oppervlakte van 60 vierkante meter. Elke woning heeft een eigen voordeur, woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. De appartementen worden bewoond door mensen met een psychische of psychosociale problematiek. Het team van 11 professionele begeleiders wordt geholpen door mantelzorgers en vrijwilligers.

Burghouts vertelde zaterdag bij de overhandiging van het geldbedrag dat de donatie uitstekend past bij het voor 2017 gekozen goede doelen-thema. "Dat jaar stond voor Lionsclub Heusden in het teken van ouderen. Ouderen zijn mantelzorger voor hun nog vaak thuiswonende psychisch kwetsbare kinderen. Door dit begeleid wonen project worden deze ouderen ontlast, waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De 1250 euro worden in Vlijmen dus uitstekend besteed."

Al eerder ontving Chapeau Woonkring Heusden een geldbedrag van Lions 'Heusden' en 'Drunen-Langstraat'. De opbrengst van de jaarlijkse sponsorrally voor klassieke auto's werd vorig jaar juni al aan de Woonkring overhandigd. Chapeau-voorzitter Theo Nelissen laat weten dat er nog geen specifieke bestemming voor de geschonken 6625 euro is gevonden. "We hebben daar bewust mee gewacht tot de bewoners hun intrek hebben genomen. In overleg met hen gaan we een goede bestemming zoeken."

Meer berichten