De vijftiende editie van de jaarlijkse Zeepkistenrace aan de 'Costa del Dekkerseweg' in Elshout was er eentje om niet snel te vergeten.
De vijftiende editie van de jaarlijkse Zeepkistenrace aan de 'Costa del Dekkerseweg' in Elshout was er eentje om niet snel te vergeten. (Foto: )

Weekend lang optimaal genieten tijdens vijftiende Zeepkistenrace in Elshout

Afgelopen weekend was het welbekende weiland aan de Dekkerseweg in Elshout weer omgetoverd tot het festivalterrein van de Zeepkistenrace Elshout. Met de zomerse temperaturen en een vlekkeloze organisatie waren alle ingrediënten voor twee fantastische dagen aanwezig. Een weekend vol met feesten, saamhorigheid én gezelligheid!

door Bas van Venrooij

ELSHOUT - De jaarlijkse zeepkistenrace is de traditionele aftrap voor de zomer in Elshout. Dit jaar stond er een bijzondere editie op het programma. De Zeepkistenrace vierde namelijk haar 15-jarig bestaan. Na een lange tijd van aftellen, kon het weekend zaterdag eindelijk van start. De zeilen openden om 20.00 uur, wat het startschot bleek te zijn voor een onvergetelijk weekend.
Vroeg op de avond stonden de heren van WC Experience klaar om de tent volledig op zijn kop te zetten. BZB deed dit later op de avond dunnetjes over. Beide bands zijn oude bekenden van Zeepkistenrace Elshout, maar waren het levende bewijs dat sommige zaken nooit wennen. Tussen de bedrijven door zorgde DJ Lars ervoor dat niemand kans kreeg om stil te staan. Dit betekende een avond heerlijk oud-Elshouts mee blèren en vol losse heupjes.
Na een korte nacht vond zondag de race plaats. Met een historisch hoog aantal inschrijvingen beloofde het een bomvol programma te worden. Zo verschenen er maar liefst 64 teams aan de start. Bij een groot aantal deelnemers staat het winnen van de race al lang niet meer centraal. Daarentegen wordt de strijd om de originaliteitsprijs steeds belangrijker. Fantastische acts als André Hazen met vlieger en Donald Trump met partner-in-crime Kim Jong-un wisten het publiek te vermaken. De focus op de originaliteitsprijs betekent overigens niet dat de baancommissie minder energie in het parcours steekt, integendeel. Een spectaculaire baan, met een schans waardoor deelnemers werden gelanceerd, was het resultaat. Nadat de traditionele schans was afgegaan, was het tijd voor het spelelement. Bewapend met een skippybal, werden deelnemers rond geslingerd. Het doel: punten scoren door de skippybal in de juiste goal te mikken. De new kids bleken hierin bij de jeugd het meest succesvol, bij de volwassenen gingen Zolderke commando 007 met de prijs aan de haal. Na afloop was de eer aan Happy Hour, Zanger Kafke met Braboloco en DJ Stefan de Hart. Zij sloten, samen met het publiek, het weekend af op een manier zoals dat enkel bij de Zeepkistenrace kan!

Meer berichten