Elke tweede vrijdag van de maand is er een 'Verhalende Spellenavond' in de bibliotheek in Oudheusden.
Elke tweede vrijdag van de maand is er een 'Verhalende Spellenavond' in de bibliotheek in Oudheusden. (Foto: )

Verhalende Spellenavond: voor wie niet tegen zijn verlies kan...

Spellen spelen is terug van weggeweest. Het is de uitgelezen manier om nieuwe mensen te leren kennen én een leuke avond te hebben. De vierde spellenavond is aanstaande vrijdagavond in de Bibliotheek van Oudheusden aan de Kasteellaan 36. Inloop vanaf 19.00 uur en de uitleg van de spellen begint om 19.30 uur.

OUDHEUSDEN - Het vertellen van verhalen is één van de oudste vormen van vermaak die de mensheid kent. Ook tegenwoordig worden nog steeds sterke verhalen, sprookjes, moppen en 'Instagram Stories' vertelt. Door middel van spellen kun je op een creatieve en interactieve manier met verhalen bezig zijn. Bij verhalende spellen heeft elke speler op zijn of haar eigen manier invloed op het verloop van het spel en het ontstaan van het verhaal. De spellen prikkelen je fantasie en doen een beroep op je verbeelding. Je zit hierbij niet achter de computer, maar samen rond de tafel!
Bij veel (maar niet alle) verhalende spellen speel je een rol. Dat kan tot thrillerachtige verhaallijnen met bloedstollende elementen leiden, maar ook tot hilarische situaties. Naast verbeelding kan het om een spel gaan waarbij verborgen agenda's, strategie, bedrog en onverwachtse wendingen om de hoek komen kijken. Maar ook luchtigere spellen waarbij komedie en improvisatie een rol spelen komen tijdens deze spellenavonden in de bieb aan bod. Je speelt het spel met elkaar als een verhaal waarvan het einde nog niet geschreven is. Het gaat niet om winnen of verliezen, maar om het hebben van een leuke avond. Ook kun je een cadeaubon van 15 euro winnen als je met de grootste groep naar de Verhalende Spellenavond komt.

Op vrijdag 14 juni worden de volgende spellen gespeeld: Secret Hitler, Escape Room, Brieven uit Whitechapel en/of Chronicles of Crime. Als je een voorkeur voor één van de vier spellen hebt, laat het dan bij je aanmelding weten, want elk spel heeft beperkt plaats en vol is vol! Geef je op voor deze spellenavond op www.bibliotheekheusden.nl, via de Facebook-pagina 'Verhalende Spellenavond', of stuur een mail naar r.biesheuvel@bibliotheekheusden.nl.

Spellen die een andere keer aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld Dungeons and Dragons, Kolonisten van Catan, Levend Cluedo, Vampire the Masquerade, De Legende van Andor of Black Stories. Deze spellenavond organiseert de Bibliotheek Heusden in samenwerking met Buurt Bestuurt Oudheusden en spellenwinkel de Dobbelsteen uit Den Bosch.

Meer berichten