Het Drunens Wandelfestival is een sportief en sfeervol evenement voor het goede doel. Help jij mee kanker de wereld uit te wandelen?
Het Drunens Wandelfestival is een sportief en sfeervol evenement voor het goede doel. Help jij mee kanker de wereld uit te wandelen? (Foto: )

Drunens Wandelfestival op zaterdag 22 juni

Op zaterdag 22 juni vindt de tweede editie van het Drunens Wandelfestival plaats. Duizenden deelnemers lopen verschillende afstanden voor het goede doel Pink Ribbon. Het festivalterrein vormt tijdens dit evenement het kloppend hart.

door Marjolijn van Spaandonk

DRUNEN - De eerste editie van het Wandelfestival is vorig jaar met zo'n 2500 deelnemers en een opbrengst van 42.000 euro erg succesvol verlopen. De nieuwe organisatie van het evenement, Stichting Wandelen tegen kanker en Software Society, koos voor een geheel nieuwe opzet. "Dat was voor ons best spannend", erkent Nicolette Slot-Roefs, van de organisatie van het Wandelfestival. "Maar het evenement verliep erg goed en de reacties uit de enquête waren lovend, evenals die van de vorige organisator en de hoofdsponsor." In de enquête zijn ook heel zinvolle opmerkingen naar voren gekomen, wat ertoe heeft geleid dat de posten voorzien worden van toiletten en drinkwater. "Daarnaast bereiden we het festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen voor op alle weersomstandigheden, hitte of regen, door een deel te overkappen met een parasol van 17 meter", vertelt Nicolette. "Ook is er een verharde rolstoelroute van 4 kilometer toegevoegd. Zoals elk jaar worden er weer andere routes gelopen en maakt daarvan de Laan der Bezinning een vast onderdeel uit. Voor deelnemers is het ook mogelijk om samen te finishen, al lopen zij verschillende afstanden, door op elkaar te wachten op het festivalterrein." Op het festivalterrein komen deelnemers en publiek samen in een gezellige ambiance met livemuziek van Pocket Rockit, diverse foodtrucks en kraampjes. De Pink Piggies kunnen (gevuld) worden ingeleverd. Je ontvangt gratis een nieuw leeg exemplaar voor de volgende editie. Na het startschot, gegeven door burgemeester Willemijn van Hees, worden alle deelnemers bij de finish feestelijk over de roze loper onthaald. "We hopen mensen met elkaar te verbinden en samen veel geld op te halen voor Pink Ribbon", aldus Nicolette. "We zijn enorm blij met de vele positieve reacties, de grandioze inzet van alle vrijwilligers en steun van alle sponsoren."

Praktische informatie

Het Drunens Wandelfestival vindt op zaterdag 22 juni plaats op het terrein van HV Anvanti en FC Drunen aan de Torenstraat 146-150. Je kan je online inschrijven voor de routes van 4, 8, 16 en 25 kilometer die allen starten vanaf 08.00 uur. Deelname kost 10 euro en komt geheel ten goede aan Pink Ribbon. Parkeren bij het festivalterrein kost 2 euro, wat ook geheel ten goede komt aan Pink Ribbon. De cheque overhandiging is op het podium om 16.00 uur. Schrijf je in en kijk voor meer informatie op www.drunenswandelfestival.nl.

Meer berichten