Het Paasfestijn in het centrum van Drunen vormt voor de vele bezoekers een zeer welkom dagje uit tijdens de komende Paasdagen.
Het Paasfestijn in het centrum van Drunen vormt voor de vele bezoekers een zeer welkom dagje uit tijdens de komende Paasdagen. (Foto: )

Struinen over bruisend Paasfestijn in Drunen

Traditiegetrouw staat maandag 22 april, Tweede Paasdag, het centrum van Drunen in het teken van het Paasfestijn. Een gezellige braderie met diverse optredens en activiteiten voor jong en oud. Alle reden om er op uit te trekken en onder de lentezon lekker te struinen langs alle bezienswaardigheden.

door Marjolijn van Spaandonk

DRUNEN - Een groot aantal deelnemers en winkeliers bundelen hun krachten om het Paasfestijn wederom tot een bruisend evenement te maken. Het evenement is 19 jaar geleden op verzoek van de ondernemersvereniging opgepakt door De Smulkar Evenementen. "We hebben een bestaand evenement nieuw elan gegeven", legt Sandra Peijnenburg van De Smulkar uit. "Een braderie en de diverse andere activiteiten maakt het Paasfestijn levendig, waardoor het goed bekend staat in de omgeving en jaarlijks bezocht wordt door zo'n 15.000 mensen." De kramen worden afgewisseld door foodtrucks, live muziek en activiteiten. Kinderen kunnen hun energie kwijt op springkussens en bungy-trampoline of de aandacht verleggen naar een kindershow, de Mini Efteling of draaimolen welke verspreid staan opgesteld. Een podium bij de Rabobank biedt de regionale bands 'ReCoverT' en 'Hulli Wir' de kans om op te treden voor een groter publiek en bij de Lidl staan enkele prachtige Oldtimers opgesteld." Het Raadhuisplein vormt met het Pleinfestijn een bruisend middelpunt om even terzijde te stappen van de braderie. Onder het genot van een drankje en versnapering aan de bar of het terras kan genoten worden van live muziek van de band Code Blue en DJ Stefan de Hart. Ook is er ruimte voor sport en spel door de aanwezigheid van FC Drunen met voetbaldarts en verzorgt Tennisvereniging LTC De Klinkaert een padel demonstratie. Sandra: "Door samen promotionele activiteiten te ontplooien hopen we in de toekomst meer verenigingen te kunnen betrekken bij het Paasfestijn." Met vermaak voor jong en oud belooft het Paasfestijn een mooie afsluiting van Pasen en de start van de Meivakantie te worden. Sandra: "De mensen willen graag naar buiten en bij het Paasfestijn genieten van hun vrije dag."

Paasfestijn 2019

Het Paasfestijn strekt zich uit over de Grotestraat vanaf de kruising met de Admiraalsweg tot en met Taveerne de Zeuve Lantaarns. Zo'n 200 kraampjes hebben een grote diversiteit aan snuisterijen, kleding en versnapering te bieden. Op verschillende locaties zijn kinderattracties en podia met live muziek. Evenals alle winkels, zijn ook de terrassen tijdens het Paasfestijn geopend. Het evenement kan gratis worden bezocht van 11.00 tot 17.30 uur. Kijk voor aanvullende informatie op www.desmulkar.nl.

Meer berichten