De VIP's beleven aanstaande zaterdag de dag van hun leven tijdens de 30e Truckersdag. Foto: Miranda Mommersteeg
De VIP's beleven aanstaande zaterdag de dag van hun leven tijdens de 30e Truckersdag. Foto: Miranda Mommersteeg (Foto: Miranda Mommersteeg)

Truckersdag ieder jaar één groot feest

Burgemeester Willemijn van Hees geeft aanstaande zaterdag om 09.45 uur het startschot voor de 30e Truckersdag. Deze vertrekt op bedrijventerrein 't Hoog in Nieuwkuijk. Een colonne van zo'n 110 trucks doorkruist vervolgens de gemeente Heusden en naburige gemeentes. Zwaai even wanneer de stoet passeert. Een klein gebaar voor groots geluk op dé dag voor mensen met een verstandelijke beperking.

door Marjolijn van Spaandonk

VLIJMEN - De Truckersdag wordt jaarlijks door Stichting En Route georganiseerd in samenwerking met Stichting Eigen-Wijs. Het Knotwilgendams Parlement was in 1989 de initiatiefnemer voor deze bijzondere dag voor mensen met een verstandelijke beperking. De Truckersdag werd lokaal maar vooral ook nationaal met zoveel enthousiasme ontvangen dat nadien besloten werd een stichting op te richten om de continuering te waarborgen. Nu, 30 jaar later staan wederom 115 eregasten met een verstandelijke beperking, de VIP's, opgetogen klaar om gekoppeld te worden aan 'hun' chauffeur. "We zijn ontzettend trots en dankbaar voor het feit dat wij de Truckersdag voor de 30e keer mogen organiseren", aldus Léon Koolen, voorzitter van Stichting En Route. "Alle sponsors, waarvan veel trouwe, zijn wij dankbaar voor hun positieve reacties en bijdragen." Evenals de voorgaande jaren stelt Ottobock Equipment B.V. zich beschikbaar als startlocatie voor de Truckersdag. Onder begeleiding van 50 professioneel opgeleide verkeersregelaars legt een colonne van 110 trucks een route af door de omgeving. De Brabanthallen fungeert ditmaal als tussenstop. Tijdens de goed verzorgde lunch voor alle deelnemers in de Brabanthallen verzorgt Mad Science een educatieve wetenschappelijke show met proefjes met de elementen lucht en water. Om 14.00 uur vertrek de colonne van kleurrijk blinkend blik weer terug naar de feestlocatie De Ster. "We pakken groots uit met de feestavond", verklapt Léon. "In de sfeervolle zaal gaan zanger René Schuurmans en de Dorini's vele voetjes van de vloer krijgen. Een geweldige avond voor de VIP's en als dank voor de onmisbare inzet van alle vrijwilligers."

Route Truckersdag 2019

De imposante colonne vrachtwagens arriveert rond 10.10 uur op 't Plein in Vlijmen om vervolgens via de Bosscheweg rond 10.30 uur Drunen te doorkruisen via de Beethovenlaan en Statenlaan. Via de Elshoutse Kerkstraat vervolgt de stoet zijn weg dwars door Heusden en Haarsteeg naar de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch . Op de terugweg bereikt het konvooi rond 15.15 uur de Mommersteeg om via 't Plein en de Nieuwkuijksestraat te eindigen bij De Ster. Kijk voor de volledige route op www.truckersdag.nl.

Meer berichten