Op zaterdag 22 juni wordt het Drunens Wandelfestival 2019 gehouden. De opbrengst hiervan gaat naar Pink Ribbon. Foto: Huub Hulsen
Op zaterdag 22 juni wordt het Drunens Wandelfestival 2019 gehouden. De opbrengst hiervan gaat naar Pink Ribbon. Foto: Huub Hulsen (Foto: )

Inschrijving Drunens Wandelfestival geopend

De inschrijving voor het Drunens Wandelfestival op zaterdag 22 juni is op 1 april via de website van start gegaan. Dit jaar kunnen ook rolstoelgebruikers deelnemen aan het evenement. Naast de drie langere wandelafstanden (8, 16 en 25 kilometer) is er speciaal voor rolstoelgebruikers een verharde route van 4 kilometer uitgezet.

DRUNEN - Het Drunens Wandelfestival wordt gehouden ten bate van Pink Ribbon. Het evenement kent sinds 2018 een nieuwe hoofdsponsor en daarmee een grotere opzet. Niet alleen zijn er meer wandelafstanden voor de deelnemers, ook is er een compleet festival om de tocht heen opgezet. Dit alles vindt plaats op de sportvelden van HV Avanti en FC Drunen aan de Torenstraat 146-150 in Drunen.
"De organisatie is druk doende om er weer een geslaagd evenement van te maken", vertelt voorzitter Nicolette Slot van de stichting Wandelen Tegen Kanker.
De voorzitter bracht onlangs een bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis om te zien waar het ingezamelde geld van het wandelfestival van 2018 naar toe is gegaan. "Dit wordt besteed aan onderzoek dat zich richt op betere therapieën waardoor kankerpatiënten meer effect en minder schade van hun behandelingen ondervinden. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet automatisch bij de andere. We zijn mede door dit bezoek zeer gemotiveerd om dit jaar nog meer geld op te halen."
Het inschrijfgeld voor de wandeltocht bedraagt 10 euro per persoon. Inschrijven kan individueel of per groep. De organisatie doneert het complete inschrijfgeld aan het goede doel. Met kleine roze spaarvarkens, Pink Piggies, haalt de organisatie in de aanloop naar het evenement al geld op. Op het festivalterrein kunnen spaarders hun volle spaarvarkens inleveren en een nieuwe krijgen. Wandelaars kunnen bij hun inschrijving ook een roze polo en/of badge bestellen. De badge wordt elk jaar gemaakt en is een collectorsitem. De polo kost 17,50 euro en de badge 4 euro. Voor meer info en inschrijven: www.drunenswandelfestival.nl.

Vrijwilligers gevraagd

Om het Drunense Wandelfestival in goede banen te kunnen leiden, is de organisatie hiervan nog wel op zoek naar extra vrijwilligers. "Niet alleen voor de op- en afbouw, maar ook voor diverse taken op de dag zelf. Wie niet zelf kan of wil wandelen, kan als vrijwilliger zo toch zijn of haar bijdrage leveren aan een prachtig evenement voor al die mensen met kanker", aldus de organisatie. Aanmelden kan via het contactformulier op de website: www.drunenswandelfestival.nl.

Meer berichten