De deelnemers aan de eerste verhalende spellenavond in de bieb van Oudheusden zitten er klaar voor.
De deelnemers aan de eerste verhalende spellenavond in de bieb van Oudheusden zitten er klaar voor. (Yuri Floris Fotografie)

Spelletjes spelenin de bieb van Oudheusden

Vrijdagavond vond in de bibliotheek van Oudheusden de allereerste verhalende spellenavond plaats. Dit nieuwe initiatief - bedoeld om het sociale netwerk te vergroten middels het spelen van leuke gezelschapsspelen - werd afgetrapt met 'De Weerwolven van Wakkerdam'; een spannend spel dat zeer geschikt is voor grotere groepen. De eerstvolgende spellenavond in Oudheusden staat gepland op vrijdag 12 april.

OUDHEUSDEN - Het vertellen van verhalen is één van de oudste vormen van vermaak die de mensheid kent. Ook tegenwoordig worden nog steeds sterke verhalen, sprookjes, moppen en Instagram Stories vertelt. Door middel van spellen kun je op een creatieve en interactieve manier met verhalen bezig  zijn. Bij verhalende spellen heeft elke speler op zijn of haar eigen manier invloed op het verloop van het spel en het ontstaan van het verhaal. De spellen prikkelen je fantasie en doen een beroep op je verbeelding. We zitten hierbij niet achter de computer maar rond de tafel.
Bij veel (maar niet alle) verhalende spellen speel je een rol. Dat kan tot thrillerachtige verhaallijnen met bloedstollende elementen leiden, maar ook tot hilarische situaties. Naast verbeelding kan het om een spel gaan waarbij verborgen agenda's, strategie, bedrog en onverwachtse wendingen om de hoek komen kijken. Maar ook luchtigere spellen waarbij komedie en improvisatie een rol spelen komen aan bod. Je speelt het spel met elkaar als een verhaal waarvan het einde nog niet geschreven is. Het gaat niet om winnen of verliezen, maar het hebben van een leuke avond.
Elke tweede vrijdag van de maand is het spellenavond in de bibliotheek in Oudheusden. Voor de komende periode kun je de volgende data alvast in je agenda zetten: 12 april, 10 mei en 14 juni.
Geef je op voor de spellenavond via de website van de bibliotheek, de facebookgroep "Verhalende Spellenavond" of mail naar r.biesheuvel@bibliotheekheusden.nl. Als je een voorkeur voor één van de drie spellen hebt, laat het dan bij je aanmelding weten, want elk spel heeft beperkt plaats en vol is vol! Meer informatie is te verkrijgen op 06-15097461.

Meer berichten