Dijkgraaf Lambert Verheijen verzorgt op 21 maart een cultuurlezing in de cultuurtoren van Mariënkroon in Nieuwkuijk.
Dijkgraaf Lambert Verheijen verzorgt op 21 maart een cultuurlezing in de cultuurtoren van Mariënkroon in Nieuwkuijk. (Foto: )

Lezing dijkgraaf Lambert Verheijen

Op donderdag 21 maart verzorgt dijkgraaf Lambert Verheijen op uitnodiging van de actieve Stichting Honsoirde een cultuurlezing in de cultuurtoren van Mariënkroon in Nieuwkuijk. Tijdens deze actuele lezing gaat Verheijen in op de eeuwige strijd met het water. Ook geeft hij tijdens deze lezing zijn visie op hoe water en landschap met elkaar verbonden kunnen worden.

NIEUWKUIJK - Lambert Verheijen is dijkgraaf van het waterschap Maas en Aa. Actueel aan de presentatie van de dijkgraaf is dat deze precies een dag na de Waterschapverkiezingen wordt gehouden. Gedurende de lezing gaat de dijkgraaf vanuit historisch perspectief en het heden in op de toekomst. De waterschappen hebben veelomvattende taken en zijn permanent met water bezig. Hoogste prioriteit is veiligheid, gezondheid en welzijn. Verder staat het waterschap voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit met het perspectief dat ook toekomstige generaties daar belang bij hebben. Een van de taken van het waterschap is het beheer van dijken. Daardoor kunnen overstromingen en overlast voor de toekomst voorkomen worden. Tevens controleren de waterschappen onder andere de kwaliteit van recreatieplassen en is het actief op het gebied van het verbeteren van de leefomgeving van planten en dieren.
De lezing begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 10 euro. Aanmelden kan via de website: www.honsoirde.nl.

Meer berichten