Cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis vormen samen Cellokwartet Wiriavier. Op zondag 24 februari zijn zij te gast in de cultuurtoren van Mariënkroon.
Cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis vormen samen Cellokwartet Wiriavier. Op zondag 24 februari zijn zij te gast in de cultuurtoren van Mariënkroon. (Foto: Picasa)

Optreden Cellokwartet Wiriavier

Wie tijdens de koude wintermaanden warm wil worden, kan op zondagmiddag 24 februari in de cultuurtoren van Mariënkroon in Nieuwkuijk terecht. Op uitnodiging van Honsoirde treedt het bekende Cellokwartet Wiriavier op. Wiriavier is in 2013 opgericht en bestaat uit de vier cellisten: Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis.

NIEUWKUIJK - Wie tijdens de koude wintermaanden warm wil worden, kan op zondagmiddag 24 februari in de cultuurtoren van Mariënkroon in Nieuwkuijk terecht. Op uitnodiging van Honsoirde treedt het bekende Cellokwartet Wiriavier op. Wiriavier is in 2013 opgericht en bestaat uit de vier cellisten: Wikkie Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis. Initiatiefnemer en eerste celliste is Wikkie Vis. Al jarenlang is zij een bevlogen en getalenteerd celliste. Zij heeft in verschillende orkesten en ensembles gespeeld. Rita Ernst-Kürtös, de tweede celliste, is cellodocente en speelt eveneens in diverse ensembles.  
Connie van der Dussen is semiprofessional en heeft veel ervaring met orkest- en ensemblespel. De vierde cellist is de bekende Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam. Het repertoire is zeer divers. Van muziek uit de barok, tot twintigste eeuwse muziek. En van verstilde muziek tot tango's. De muziek die zij spelen is deels voor cellokwartet geschreven. Voor het andere deel betreft het bewerkingen. Lucas Vis zorgt regelmatig voor nieuwe arrangementen. De warme klank van de cello en het grote bereik van ongeveer vier octaven geven het cellokwartet een speciale charme. De unieke akoestiek van de kapel van Abdij Mariënkroon leent zich bij uitstek voor de cello. Het concert begint om 14.00 uur. Entree: 10 euro. Kaartverkoop en meer info: www.honsoirde.nl.

Meer berichten