Maoskesdam ofwel Herpt kleurt rood, wit en groen tijdens het komende carnavalsfeest. De jeugd heeft er alvast zin in!
Maoskesdam ofwel Herpt kleurt rood, wit en groen tijdens het komende carnavalsfeest. De jeugd heeft er alvast zin in! (Foto: )

Maoskesdam bekent kleur met carnaval

Maoskesdam, ofwel Herpt, verschiet tijdens carnaval van kleur. Niemand kan en mag het ontgaan. Dit jaar manifesteert het dorp zich met flair met de kleuren rood, wit en groen. Dit krijgt vorm in tal van uitingen. De presentatie van de kleuren gaat ook samen met een herboren carnaval in Maoskesdam.

HERPT - Laurens Snoeren, voorzitter van de carnavalscommissie is enthousiast over de nieuwe opzet. Voor hem moet carnaval aan het historische Oude Maasje een feest zijn waar zotheid, spot en uitbundigheid regeert. In de Herptse Courant van Maoskesdam is hij over de uitdagingen duidelijk. "Met veel jaloezie hebben we de afgelopen jaren gekeken naar onze buurtgemeentes. Sinds jaar en dag pronkten zij trots met hun eigen kleuren. Zich uitdossend in een kleurencombinatie van mutsen, sjaals, vlaggen, posters en carnavalswagens. Daarom hebben we als commissie vorig jaar het motto voor 2019 al bekendgemaakt: 'Maoskesdam Bekent Kleur'. Hierbij hebben we allerlei soorten input van onze dorpsgenoten gekregen. De kleuren Rood, Wit en Groen kwamen telkens terug."

Jeugdraad van elf 
Bijzonder tijdens de jeugdcarnaval is dat 23 kinderen de Jeugdraad van elf vormen. Daardoor is het beeld dat carnaval bij oude en nieuwe Herptenaren, en met name bij de jeugd leeft, bevestigd. Tijdens carnaval in Maoskesdam staat de jeugd met haar optocht in het middelpunt. Bijzonder in de jeugdcarnavalsoptocht is een carnavalswagen in de vorm van een feestschip. Op dit schip staan de jeugdprins en zijn adjudanten en carnavalsmatrozen. Het programma is boordevol en begint met de gemeentelijke sleuteloverdracht in Vlijmen (Knotwilgendam) op donderdagavond 28 februari. Na dagen van feesten en plezier, zal op dinsdag carnaval worden afgesloten met deelname aan de regionale optocht in Haarsteeg ofwel Haorendam. Verder betekent dit dat na verbranding van Knoeris bij het Dorpshuis carnaval ten einde is. Bijzonder is de carnavalskrant van Maoskesdam. Het feest der zotheid wordt informatief ingekleurd met de carnavalskrant, met daarin een leuke bijdrage van burgemeester Willemijn Van Hees.

Programma

Zaterdag 2 maart in de Ploeg
16.11 Onthulling Knoeris
17.41 Start Kindercarnaval Maoskesdam's Got Talent Show
19.41 Prijsuitreiking Maoskesdam's Got Talent Show
20.11 Groots Carnavalsfeest met verrassingsactie

Zondag 3 maart in de Ploeg
15:11 Start Kindercarnaval met 'n Kleurrijke Balloon Experience
16:41 Uitslag kleurplaatwedstrijd en gastoptreden winnaars Maoskesdam's Got Talent Show

Maandag 4 maart
14:11 Optocht Maoskesdam
15:41 Carnaval in Café de Ploeg
21:11 Uitslag Maoskesdammer optocht in Café de Ploeg

Dinsdag 5 maart
14:11 Optocht Haorendam
17:41 Verbranden Knoeris bij Dorpshuis

Meer berichten