Marcel van Iersel van Marcel's Bloemenshop aan het Plein in Vlijmen is druk bezig met alle voorbereidingen voor Valentijnsdag.
Marcel van Iersel van Marcel's Bloemenshop aan het Plein in Vlijmen is druk bezig met alle voorbereidingen voor Valentijnsdag. (Foto: Yuri Floris)

Geen kaartje, wel een bloemetje

Voor inwoners van Noord-Brabant lijkt het een Valentijnsdag vol liefde te worden. Volgens kaartenwebshop Kaartje2go.nl hebben Brabanders namelijk de meeste kans om een valentijnskaart te ontvangen. In Noord-Brabant heb je de meeste kans op liefdespost als je in Uden, Boxtel of Someren woont. De gemeente Heusden is helaas hekkensluiter als het gaat om de kans op het ontvangen van een romantisch kaartje.

HEUSDEN - Morgen, 14 februari, is het Valentijnsdag. Dé dag waarop (geheime) geliefden elkaar extra aandacht geven in de vorm van een cadeautje, bloemetje of kaartje. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Zoals met meerdere commerciele zaken is het vieren van Valentijn overgewaaid vanuit de VS naar België en Nederland en is het in korte tijd, sinds midden jaren '90, een groot commercieel succes geworden. Kaartje2go.nl, de grootste kaartenwebshop van Nederland, deed onderzoek onder alle bestelde valentijnskaarten van de afgelopen drie jaar waaruit dus blijkt dat inwoners van Noord-Brabant de meeste kans hebben om morgen liefdespost op de deurmat te vinden. Ook al is de kans op een kaartje in de gemeente Heusden van alle gemeenten in Noord-Brabant dan weer het kleinst, wil het natuurlijk niet zeggen dat er helemaal niks aan Valentijn wordt gedaan. Bij Marcel's Bloemenshop aan het Plein in Vlijmen bijvoorbeeld zijn de voorbereidingen voor de dag van de liefde in ieder geval in volle gang! "Ik durf wel te zeggen dat de Heusdenaar best romantisch is, gezien de hoeveelheid klandizie op Valentijnsdag", lacht eigenaar Marcel van Iersel. "De laatste jaren is er echt een toename in de verkoop van boeketten met Valentijn. Blijkbaar durven de mannen toch niet met lege handen naar huis. Vooral veldboeketten met in ieder geval één rode roos erin doen het goed." Fijne Valentijnsdag!

Meer berichten