De Drunense Duinenloop Commissie van de Wandel en Atletiek Vereniging DAK staan paraat voor een mooi sportief loopevenement.
De Drunense Duinenloop Commissie van de Wandel en Atletiek Vereniging DAK staan paraat voor een mooi sportief loopevenement. (Foto: )

10e Drunense Duinenloop in centrum

Op zondag 17 maart gaat de 38e editie van de Drunense Duinenloop van start. Het is de tiende maal dat zowel start en finish plaatsvindt op het Raadhuisplein in het centrum van Drunen. Deelnemers kunnen zich nog voorinschrijven tot 19 februari.

DRUNEN – De Drunense Duinenloop Commissie van de Wandel en Atletiek Vereniging DAK bereidt zich voor op hét sportevenement dat in de regio, maar vooral ook bij lopers uit binnen- en buitenland, hoog aangeschreven staat. "Ditmaal ontvangen we al onze deelnemers weer als vanouds in de Voorste Venne", aldus DDL Commissielid Harrie Niesen. "De ruimere opzet biedt ons de mogelijkheid het evenement meer vorm te geven. Het verheugt ons dat wij als organisatie wederom op de steun van de Voorste Venne als al onze, veelal lokale, commerciële partners kunnen rekenen." Alle startnummers, ook de voorinschrijvers met vermelding van de voornaam, dienen in de Voorste Venne opgehaald te worden. Harrie: "Om alles in goede banen te leiden zijn we voor deze, maar ook vele andere taken, op zoek naar vrijwilligers."

Medaille
De 85 verkeersregelaars die de veiligheid van de lopers langs het parcours bewaken, zijn inmiddels grotendeels geïnstrueerd. Vorig jaar heeft de Wandel en Atletiek Vereniging DAK een overeenkomst gesloten met Natuurmonumenten waarbij alle deelnemers bij inschrijving, als geste voor het prachtige parcours door het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, een vrijwillige donatie kunnen geven. "Daarnaast hebben we voor Stichting Leergeld Heusden als lokaal goed doel geselecteerd waaraan een deel van het inschrijfgeld gedoneerd wordt", aldus Harrie. "Stichting Leergeld Heusden biedt kinderen uit gezinnen die een gebrek aan financiële middelen hebben, de kans deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten." Alle lopers ontvangen na deelname een welverdiende medaille en sportdrank. Omwonenden worden verzocht de vlag tijdens het evenement te hijsen en aanmoedigend publiek is meer dan welkom.

Meer berichten