HHC'09 was in eigen huis de onderliggende partij tegen Reeshof. De Tilburgers wipten door de 0-3 overwinning over de ploeg uit Oudheusden heen. HHC'09 is nu zevende. Foto: Wout Pluijmert
HHC'09 was in eigen huis de onderliggende partij tegen Reeshof. De Tilburgers wipten door de 0-3 overwinning over de ploeg uit Oudheusden heen. HHC'09 is nu zevende. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Wedstrijd 250 voor Nik van Mook

Clubtrouw bestaat nog. SC Elshout huldigde zondag na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Nevelo, Nik van Mook voor 250 wedstrijden in het eerste elftal van de club.

ELSHOUT - Nee, een verrassing was het niet voor de 28-jarige Van Mook. "Ik wist dat er na afloop van de wedstrijd wat voor mij was geregeld. Mooi hoor. Ik ben er trots op dat ik deze mijlpaal bij deze fijne club heb bereikt", laat Van Mook weten. Het ingelijste shirt met daarop geprint 'N. v. Mook 250' krijgt een prominente plaats in zijn woonkamer. Hij is op dit moment de speler met de meeste wedstrijden in het eerste elftal.

Debuut
Van Mook debuteerde op zijn achttiende, in 2008, bij trainer Piet van Oudenallen. "In die elf jaar bij het eerste heb ik maar drie trainers meegemaakt. Herman Bergakker, Piet van Oudenallen en nu alweer voor het zesde jaar Gilbert de Fijter." Nik van Mook denkt nog niet aan stoppen. "Ik ben gelukkig niet blessuregevoelig. Ik schrik wel wat ik om mij heen met al die knieblessures zie. De driehonderd wedstrijden voor SC Elshout moet ik zeker kunnen halen." De hoop dat hij bij SC Elshout recordhouder aller tijden wordt heeft hij niet. "Volgens mij heeft John Damen 461 wedstrijden achter zijn naam staan."

Strafschop
Terugkijkend weet Van Mook dat voor hem het jaar 2013 het hoogtepunt was. "Dat is het jaar dat wij eindelijk naar de vierde klasse promoveerden. In Elshout was men nooit verwend. De ploeg stond vaak onder aan in de vijfde klasse, maar met de huidige goede lichting zijn wij nu een goede vierdeklasser." Nik van Mook had zijn jubileumwedstrijd bijna luister bijgezet met een doelpunt. Bij 1-1 ging spits Thom van Delft over de knie van de doelman van Nevelo. Iedereen dacht aan een strafschop. "En die zijn voor mij, want ik mis zelden vanaf elf meter", stelt Van Mook gedecideerd.

Uitslagen en programma 
Uitslagen zondagvoetbal 3 februari - 3e klasse C: Haarsteeg-SCG'18 4-1, Vlijmense Boys-VCB afg., RKDVC-Nieuwkuijk 1-6. 4e klasse D: SC Elshout-Nevelo 2-1, HHC'09-SV Reeshof 0-3. 5e klasse C: Gloria UC-FC Drunen afg.

Door de opmerkelijk grote zege op RKDVC is Nieuwkuijk opgerukt naar plaats vier. Daarnaast is de ploeg leider in de strijd om de tweede periodetitel. Nieuwkuijk staat na vijf duels op twaalf punten. Nummer twee TGG, dat zondag op bezoek gaat bij Haarsteeg, staat er met twee punten minder en nog een wedstrijd tegoed relatief wat beter voor. Haarsteeg is nog altijd de best geklasseerde ploeg binnen de gemeente Heusden. Na de knappe 4-1 winst op SCG'18 blijft Haarsteeg de nummer twee van de lijst. Bovendien verloor koploper FC Engelen met 2-1 bij TGG. Voor Haarsteeg waren Dave Treuren, Ruben Achten, Jasper de Vaan en Sebastiaan van Bakel trefzeker. Haarsteeg komt hierdoor op vier punten van FC Engelen.

Programma zondagvoetbal 10 februari - 3e klasse C: Nieuwkuijk-Zwaluw VFC, BMC-Vlijmense Boys, Haarsteeg-TGG, SCG'18-RKDVC. 4e klasse D: TSV Gudok-SC Elshout, Den Dungen-HHC'09. 5e klasse C: FC Drunen-Tuldania.

Meer berichten