Vrouwenband Maanszat is natuurlijk ook present tijdens carnaval in Kwastenlaand.
Vrouwenband Maanszat is natuurlijk ook present tijdens carnaval in Kwastenlaand. (Foto: )

Overvol en gezellig programma carnavalsfeest in Kwastenlaand

In Nieuwkuijk kan het tijdens carnaval niemand ontgaan: het dorp wordt omgedoopt tot "Kwastenlaand" Als aanloop naar carnaval draait het dorp zich op 16 februari alvast warm. Onder het motto "Das Pas Laache!" houdt de carnavalsvereniging de Kuykse Kwasten voor de tweeëntwintigste keer hun Bonte Avond. En er staat nog veel meer carnavalsgezelligheid op het programma!

NIEUWKUIJK - De spits wordt afgebeten door het jeugdig toneeloptreden van Verry Important Kwasten (VIK's). Op het programma staan verder komische sketches en playbackacts. Door tonproaters wordt iedereen met een knipoog bijgepraat. Zo zullen Ton van Iersel, Jan Mommersteeg, Bart Ketelaars, Paul Timmermans, Ton Brekelmans, Laurie & Maureen en De Dikke Vriendinnen Club en de Vrouwenband Maanszat optreden. Op vrijdag 1 maart staat basisschool Het Kompas in het teken van carnaval. De speelplaats is omgetoverd tot een grote dansvloer en door de schoolkinderen wordt er een optocht gehouden. De optocht begint om 09.00 uur. Na de optocht gaan de kinderen van de onderbouw naar Zaal d'n Bork. De kinderen van de bovenbouw gaan terug naar school. Daar krijgt het jeugdcarnaval een vervolg.

Kwastenbios
Op carnavalszaterdag zal om 18.00 uur de traditionele carnavalmis in de Kerk van St. Johannes Geboorte worden gehouden. Hieraan zullen de muziekgezelschappen Krakende Noten en de Halve Zolen hun medewerking verlenen. Van 19.30 tot 22.00 uur wordt voor de jeugd en hun ouders een disco met spelletjes gehouden in D'n Bork. In de sfeer van carnaval vindt zondag om 10.00 uur de Kwastenbios plaats in D'n Bork. Op maandag 4 maart volgt de jeugdoptocht die vanaf 13.11 uur vanuit D'n Bork door het dorp zal trekken. Op dezelfde dag presenteert het Kuyks Talent zich om 17.00 uur. Carnaval wordt op dinsdag afgesloten met een disco voor de jeugd met enkele jeugd tonproatacts en een kwis. De aanvang is om 17.30 uur. De carnavalsactiviteiten worden in Café D'n Bork gehouden. Das Pas Laache Kaarten á 8,00 euro zijn te koop bij Henk Roestenburg aan de Nieuwkuijksestraat 21. De opbrengst van deze Bonte Avond komt geheel ten goede aan het kindercarnaval in Nieuwkuijk. Nadere informatie is te vinden op www.Kwastenlaand.nl of de Facebookpagina van de Kuykse Kwasten.

Meer berichten