Wie mag de gemeente Heusden vertegenwoordigen in de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd?
Wie mag de gemeente Heusden vertegenwoordigen in de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd? (Foto: )

Voorleeswedstrijd in de Voorste Venne

De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Noord Brabant gaan weer van start! De bibliotheek Heusden organiseert een kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de Heusdense basisscholen. Maar liefst 10 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Zij gaan vrijdag 15 februari strijden om de titel 'Voorleeskampioen Heusden 2018-2019'.

DRUNEN - De Voorleeswedstrijd vindt dit jaar plaats in de Voorste Venne in Drunen. Aanvang om 19.00 uur, deuren open vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om te genieten van het voorleestalent. In de jury dit jaar onder andere wethouder Peter van Steen en schrijver Jack Didden. Tijdens het juryberaad verzorgt Dansstudio Urbanstylz een spetterend hiphop optreden. Rond 21.00 uur hoopt de jury de nieuwe Voorleeskampioen van 2018-2019 bekend te kunnen maken.

De winnaar mag zich 'Heusdens Voorleeskampioen' noemen en gaat door naar de halve finale die op 16 maart plaatsvindt in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Na de halve finale volgt de provinciale finale die op 12 april ook in CC Jan van Besouw in Goirle gehouden wordt. De winnaar van de provinciale finale van Brabant mag onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei in de Schouwburg in Amstelveen.

Meer berichten