Wethouders van de betrokken gemeenten tijdens de ondertekening. Helemaal rechts wethouder Blankers van de gemeente Heusden. 
Wethouders van de betrokken gemeenten tijdens de ondertekening. Helemaal rechts wethouder Blankers van de gemeente Heusden.  (Foto: )

Wmo begeleiding

In totaal 92 zorgaanbieders zijn gecontracteerd om vanaf 1 april uitvoering te geven aan de Wmo begeleiding in de regio Hart van Brabant.

REGIO - De zeven deelnemende gemeenten - Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden en Tilburg – hebben daartoe een uitgebreid aanbestedingstraject doorlopen. Afgelopen week werden de eerste contracten ondertekend. Met deze gezamenlijke inkoop willen de gemeenten bereiken dat hun inwoners de beste ondersteuning krijgen, dichtbij, op maat en gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid. Met de nieuwe contractering gaan de betrokken partijen ook een nieuwe werkwijze hanteren. Zorgaanbieders worden voortaan op basis van het gewenste resultaat betaald en niet op basis van het aantal uren dat aan de ondersteuning wordt besteed.

Meer berichten