RKDVC-trainer John Meijs peinzend over de te volgen tactiek. Hij begrijpt dat zijn ploeg alleen door heel erg hard te werken punten binnenhaalt. Foto: Wout Pluijmert
RKDVC-trainer John Meijs peinzend over de te volgen tactiek. Hij begrijpt dat zijn ploeg alleen door heel erg hard te werken punten binnenhaalt. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

'Niemand legt de rode loper uit'

Onder druk van de KNVB wordt de kans dat er zondag gevoetbald wordt groter. Clubs moeten verplicht uitwijken naar kunstgras.

DRUNEN - RKDVC speelt zondag de vierde derby van dit seizoen. De Drunenaren speelden tot nu drie keer een uitwedstrijd. Zij speelden twee keer gelijk en verloren eenmaal. Nu komt Nieuwkuijk op bezoek. RKDVC-trainer John Meijs heeft als eerste doel om via een overwinning onder in de derde klasse C weg te komen. "De Willy Naessens Cup is hartstikke leuk en geeft echt een impuls aan het regionale voetbal. Als wij gaan winnen, gaan wij ook in dat klassement stijgen. Dan gaan wij meteen over Nieuwkuijk heen. Voor de club is de geldprijs meegenomen, daar kunnen dan weer leuke dingen voor de jeugd mee worden gedaan." Meijs stelt vast dat hij met zijn team een wisselvallig seizoen doormaakt. "Het begin was redelijk, hoewel wij te vaak gelijkspeelden. Wij konden ons goede spel in die fase niet omzetten in overwinningen. Dat is ons in de laatste wedstrijden voor de winterstop wel gelukt tegen BVV en ODC. Het heeft ons naar de onderkant van de grote middengroep getild. Ik hoop echt dat we die lijn zondag weer oppakken en dat het een opstap naar een goede tweede competitiehelft mag betekenen."

Weerbaarheid 
Meijs prijst in de laatste wedstrijden van december vooral de mentale weerbaarheid van zijn spelersgroep. "Daarin hebben wij zeker progressie gemaakt. Hoe je door strijd wedstrijden kan winnen, bewees Feyenoord tegen Ajax. Daar ga ik mijn spelers zeker aan spiegelen. Door extra energie in een wedstrijd te steken kun je meer bereiken dan met alleen maar leuk combinatievoetbal op de mat te leggen. Er is geen enkele tegenstander die voor ons de rode loper uitlegt en zegt hier heb je de punten. Daar hoeven wij zondag tegen een zeer wilskrachtig Nieuwkuijk al helemaal niet op te rekenen."

Programma zondagvoetbal 3 februari 

3e klasse C: Haarsteeg-SCG'18, Vlijmense Boys-VCB, RKDVC-Nieuwkuijk. 4e klasse D: SC Elshout-Nevelo, HHC'09-SV Reeshof. 5e klasse C: Gloria UC-FC Drunen.

De KNVB heeft het afgelaste programma van het afgelopen weekeinde in zijn geheel doorgezet naar zondag 24 februari, het begin van de voorjaarsvakantie. Vanaf nu gaat het nieuwe protocol in. Elke vereniging die over een kunstgrasveld beschikt dient vanaf nu bij afkeuring van het grasveld uit te wijken. Dit betekent dat Haarsteeg en RKDVC zondag vrijwel zeker voetballen. Voor de clubs die alleen over grasvelden beschikken is dat gezien de verwachte sneeuwval en de daaropvolgende dooi lang niet zeker.

Haarsteeg en tegenstander SCG'18 staan gedeeld tweede achter FC Engelen, dat maar liefst tien verliespunten minder telt. In deze vreemde derde klasse C zegt de tweede plaatst alleen maar wat als je wint, weet Haarsteeg. Het verschil met buurman RKDVC, die elfde staat, bedraagt slechts vier punten. Binnen twee weken kan de wereld er in 3C dus heel anders uitzien. Naast de derby tussen RKDVC en Nieuwkuijk (zie hiernaast) staat ook het kelderduel tussen Vlijmense Boys tegen VCB op het programma.

Meer berichten