Singer songwriter Anna Coogan is op woensdagavond 30 januari te gast bij een nieuwe editie van 'Roots' in Bistro Buchtplein in Heusden. Foto: Johan Breij
Singer songwriter Anna Coogan is op woensdagavond 30 januari te gast bij een nieuwe editie van 'Roots' in Bistro Buchtplein in Heusden. Foto: Johan Breij (Foto: Johan Breij)

Sing-en songwriter Anna Coogan

De actieve Heusdense stichting Het Ravelijn staat niet stil. Met flair en dynamiek organiseert deze ook het komende seizoen optredens van internationaal vermaarde en spraakmakende sing- en songwriters. Dit blijkt uit het optreden van Anna Coogan op woensdagavond 30 januari bij Bistro Burchtplein in Heusden.

HEUSDEN - Het Ravelijn ontvangt na een lange periode weer eens een vrouwelijke singer-songwriter bij Roots in Heusden, namelijk Anna Coogan. Voor de kleine zaal in Heusden is dit een behoorlijk grote naam. Zo trad ze al twee keer op in de Verkadefabriek in Den Bosch tijdens de zogenaamde Blue Room Sessions. Geboren en getogen in Boston (VS) ging Anna op 19-jarige leeftijd naar Salzburg (Oostenrijk) om opera te studeren. Heimwee en liefdesverdriet waren de redenen om in 2001 terug te keren naar de VS waar zij in Seattle biologie ging studeren. Daarna pakte ze het zingen weer op en kwam op het spoor van country, folk en Americana. Na nog enkele albums bracht Anna in 2017 een prachtig album uit met als titel 'The Lonely Cry Of Space And Time'. De liefhebbers van Hannah Aldridge, die niet zo lang geleden bij Roots in Heusden optrad, zullen zich zeker ook kunnen vinden in de muziek van Anna Coogan. Aanvang om 20.30 uur bij Bistro Burchtplein aan het Burchtplein 6 in Heusden. Toegangsprijs: 15 euro per persoon. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op ravelijnheusden.nl.

Meer berichten