'Heen en terug, alstublieft..'.Een toevallige ontmoeting brengt een boeiende verhaallijn vol nostalgie, zang en muziek samen.
'Heen en terug, alstublieft..'.Een toevallige ontmoeting brengt een boeiende verhaallijn vol nostalgie, zang en muziek samen. (Foto: )

Muzikale nostalgie in Theater De Leest

De Drunense zangeres en actrice Esmeralda Schütz brengt in samenwerking met de Vlaamse acteur Peter Marichael op 16 februari de nostalgische muziektheatervoorstelling 'Heen en terug, alstublieft..' op de planken in De Leest. Liedjes van o.a. Charles Aznavour, Ramses Shaffy en Herman van Veen maken onderdeel uit van het verhaal over een bijzondere ontmoeting bij een bushalte.

WAALWIJK – Een toevallige ontmoeting van een oudere man met een jong meisje, wachtend bij de bushalte, brengt herinneringen boven over muziek, nostalgie en vrijheid. Gaandeweg leert men op boeiende wijze de personages kennen en wordt hun ware kleur ontrafeld. De muziektheatervoorstelling is een initiatief van de uit Gent afkomstige acteur Peter Marichael. Na een succesvolle carrière als acteur richtte hij 10 jaar geleden het theatergezelschap 'Compagnie Al Dente' op.

Muzikale selectie
Voor zijn nieuwste productie 'Heen en terug, alstublieft..' heeft hij in Esmeralda Schütz een sublieme samenwerkingspartner gevonden. "Na vier monologen wilde ik ditmaal graag een muzikale vertelling samenstellen", aldus Peter. "Belangrijk is daarbij iemand te vinden die je aanvult en waarmee het klikt." De muzikale selectie sprak Esmeralda aan en de samenwerking verliep, ondanks de afstand, bijzonder goed. "Samen met scriptschrijver Peter-Jan Marichael en coach Bob De Moor hebben we een verhaal ontwikkeld waarvan de liedjes onderdeel zijn", vertelt Esmeralda. "Het is een vertelling doorweven met zang en muziek die de verhaallijn aanvullen en versterken. De liedjes van bekende artiesten zijn voor velen herkenbaar."

Passie
De voorstelling is een unieke samensmelting van de passie die zij delen voor toneel, muziek en zang. Inmiddels hebben de première en één voorstelling plaatsgevonden. "Dat geeft ons de luxe het stuk te verbeteren voor een nog beter resultaat", aldus Peter. "Voor mij is een voorstelling nooit af. Het is een proces van continu verfijnen. Het podium is een speelplaats van artistieke vrijheid. De waardering die zich vertaalt in een applaus of woorden achteraf, is waar je het voor doet."

Meer berichten