Lichtjesavond Maaslanden
Lichtjesavond Maaslanden (Foto: Pixabay)

Lichtjesavond in Nieuwkuijk

Coöperatie DELA houdt op donderdag 17 januari een lichtjesavond om overleden dierbaren te herinneren. Tussen 18.00 en 20.00 uur is het terrein van crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Nabestaanden krijgen de gelegenheid een kaars te branden ter herinnering aan hun overleden dierbaren.

NIEUWKUIJK - Yvonne Kielenstijn, locatiemanager: "Zo aan het begin van het nieuwe jaar denken veel mensen vaak aan hun overleden dierbaren. De behoefte om weer even bij deze persoon te zijn en stil te staan bij de mooie herinneringen, is in deze periode dan ook extra groot. Door de feestdagen, donkere dagen en het slechte weer is het juist moeilijker om bijvoorbeeld een graf of urnenmuur te bezoeken. Met de lichtjesavond bieden wij nabestaanden de mogelijkheid om hun overleden dierbaren te herinneren in een sfeervolle ambiance."
Iedereen die iemand wil herinneren is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen vrij binnen lopen tussen 18.00 en 20.00 uur aan de Abt van Engelenlaan 1 in Nieuwkuijk. De avond wordt muzikaal omlijst met passende muziek van zangeres Chantal Heijda, medewerkster van crematorium Maaslanden.
DELA biedt momenten om met anderen terug te kijken en de overleden dierbaren te herinneren, om vervolgens ook weer vooruit te kijken. Het verdriet kan niet worden weggenomen, maar herinneringen levend houden helpt bij het verwerken van verdriet. Daardoor wordt het makkelijker om de draad weer op te pakken.

Meer berichten