De trainersposities worden weer ingevuld na trainerscarrousel.
De trainersposities worden weer ingevuld na trainerscarrousel. (Foto: Wout Pluijmert)

Regioclubs vullen trainersposities in

De trainerscarrousel is alweer bijna ten einde. Bij Nieuwkuijk wordt Corné Verhoeven de opvolger van Patrick Berkelmans. Erik van Esch uit Nieuwkuijk gaat bij Vlijmense Boys aan de slag. Gilbert de Fijter verlengt opnieuw bij SC Elshout en Edwin van Wijk schuift door bij RKDVC.

DRUNEN - Corné Verhoeven - hij woont in Nieuwkuijk - is drie jaar actief geweest als assistent-trainer van OJC-Rosmalen en daarbij eindverantwoordelijk voor OJC-2, dat in 2016 kampioen werd in de reserve hoofdklasse. Het is dus de eerste keer dat hij bij een eerste elftal op eigen benen komt te staan. "Het is voor mij een uitdaging om de goede prestaties van de afgelopen jaren met deze talentvolle en ambitieuze spelersgroep van Nieuwkuijk voort te zetten", geeft hij aan. Hij volgt Patrick Berkelmans op, die drie jaar de selectie onder zijn hoede heeft gehad. Berkelmans heeft overigens nog geen andere club.

Aangenaam verrast 
RKDVC geeft de kans aan een trainer uit eigen gelederen. Edwin van Wijk is een gediplomeerde, enthousiaste trainer, die zoals DVC stelt, past bij een jonge spelersgroep in ontwikkeling en hij kan met deze benoeming een prima vervolgstap maken bij RKDVC. De voormalig eerste-elftalspeler is nu trainer van RKDVC 2. "Fijn dat ik het vertrouwen krijg om hoofdtrainer te worden. Ik ben als voetballer in 1997 bij RKDVC gekomen. Heb zeven seizoenen in de selectie gevoetbald en mooie jaren meegemaakt in de derde, tweede en eerste klasse. Bij de jeugd heb ik twee seizoenen de C1 en twee seizoenen de B1 getraind en de trainersdiploma's oefenmeester III en II gehaald." Van Wijk was al trainer bij Nieuwkuijk, Olympia'60, NEO'25 en Good Luck. "Vorig jaar mei vroeg John Meijs mij of ik weer zin had om iets te gaan doen en ik was aangenaam verrast. Hij zei dat het ging om RKDVC 2. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Nu het seizoen met "'t Twidde" goed afmaken en dan op naar de nieuwe uitdaging om met RKDVC 1 aan de slag te gaan. Ik heb er heel veel zin in en een droom is toch wel uitgekomen."

Meer berichten