De leden van Toneelvereniging Doodgewoon hebben het altijd gezellig met elkaar!
De leden van Toneelvereniging Doodgewoon hebben het altijd gezellig met elkaar! (Foto: )

Toneelvereniging Doodgewoon brengt kluchtige eenakters

In het weekend van vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 januari presenteert Toneelvereniging Doodgewoon drie kluchtige eenakters in de de multifunctionele accommodatie Caleidoscoop aan de Jan Steenstraat 2 in Vlijmen. Met een bezetting van zes spelers wordt het publiek deelgenoot van drie hilarische familieverhalen.

VLIJMEN - In het stuk 'Tweestrijd' van Nicolet Steemers en Corine Hartman ontmoeten twee van elkaar vervreemde zussen elkaar in de wachtkamer bij de notaris. De vraag is wat hen nog bindt? De tragie-komedie 'Zit de drie al in de klok' van de hand van Tim Gladdines neemt het publiek mee naar een situatie vol zelfspot en relativering. Tijdens de comedy blijkt dat een mix van gezondheidsklachten tot komische situaties kan leiden. Anders is het gesteld met het stuk 'Vals alarm' van auteur Lieke de Groot. Er ontstaat na aarzeling een frivole interactie tussen een inbreker en een huwbare dochter met opspelende hormonen. Als de ouders op bezoek komen, leidt dit tot vermakelijke misverstanden. Na de repetitie blijkt dat de spelers van Toneelvereniging Doodgewoon als collectief samen voor de stukken kiezen. Wekelijks komt de groep in de Caleidoscoop in Vlijmen bijeen om te repeteren. "Het is een gezellige club en we kijken uit naar onze repetitieavond. De motivatie en betrokkenheid is groot. Samen werken we toe naar het presentatieweekend in januari", aldus oprichter Karin van Esch enthousiast. De leden van de toneelgroep ondersteunen elkaar met feedback en regisseur Hetty Michielse gebruikt haar ruime toneelervaring om de kwaliteiten van de spelers te versterken.

Lachmomenten 
Voor Alexander van Weert zijn de komische toneelstukken een kolfje naar zijn hand: "Omdat je thuis de teksten uit je hoofd moet leren, is het niet vrijblijvend. Zowel voorbereiding, de repetities als de uitvoeringen geven mij veel energie." Hendrik Ahsmann: "Je leert leuke mensen kennen. Verder moet je helemaal in de huid van een ander kruipen. En het levert een bijdrage om zelfverzekerder te worden." Ook Nicole Bazelmans kijkt uit naar de wekelijkse toneelavond: "De rollen moeten uitdagend en vooral leuk zijn. Soms kun je de lachmomenten al een beetje inschatten." Rinus van Malsen heeft geen rol op het toneel, maar is actief op het gebied van geluid en decor. Jeanne- Marie Cantineau presenteert de avond. Bijzonder aan de uitvoeringen van Toneelgroep Doodgewoon is dat de opbrengst naar een Nostalgiekar voor Zorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen gaat. In deze kar, een oude broodkar, zitten de meest uiteenlopende producten uit grootmoederstijd. De kar wordt gebruikt om het welzijn van dementerende ouderen te vergroten. Kaarten voor de voorstelling kosten 7,50 euro. Reserveren via info@toneeldoodgewoon.nl, of telefonisch op 06-53357761 (tussen 19.00 en 20.00 uur). De voorstelling op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari begint om 20.00 uur en die op zondag 20 januari om 14.00 uur.

Meer berichten