Han Vonk is de kersverse voorzitter van stichting Vestingstad Heusden.
Han Vonk is de kersverse voorzitter van stichting Vestingstad Heusden. (Foto: )

Nieuwe voorzitter Vestingstad Heusden

"Het is de moeite waard om me voor cultuurhistorische evenementen van de stichting Vestingstad Heusden in te zetten. Met een gemotiveerd team draaien we ons warm voor 2019." Dit is de inzet van Han Vonk, de kersverse voorzitter van stichting Vestingstad Heusden.

HEUSDEN - Drunenaar Han Vonk, tot voor kort gemeenteraadslid voor D66 in de Heusdense gemeenteraad, is in de vesting zeker geen onbekende. Bij verschillende evenementen, zoals de Vrede van Heusden en de Handelsmarkten, trad hij spraakmakend als figurant op. Ook was en is hij betrokken bij pogingen om de voormalige MAVO als creativiteitscentrum en buurthuis te behouden. Han Vonk volgt Ellen te Brake en François Broos op, die na het overlijden van Kees Savelkouls, tijdelijk als duo het voorzitterschap op zich hebben genomen. "Bij mijn kennismaking heb ik duidelijk gemerkt dat er veel kwaliteiten, ervaring en deskundigheid bij de vrijwilligers liggen. Als voorzitter zal ik met de organisatie van het evenement daar samen met hen richting aan geven", aldus Vonk.

 

Traditie 
De stichting Vestingstad Heusden heeft als doel om iedere twee jaar een cultuurhistorisch evenement te organiseren. Voor 2019 staat met het thema 'Bourgondisch Heusden' een groots Midzomerevenement in de kasteeltuin in Heusden op het programma. Het evenement wordt door vrijwilligers van de stichting Heusdense Havendagen ondersteund. Collegiaal helpt de stichting Vestingstad in 2020 weer bij de Havendagen. "Tijdens het Bourgondisch Heusden, op zaterdag 22 en zondag 23 juni, gaan gastronomie , beleving, historie en vooral genieten hand in hand. Tegen het decor van de kasteelruïne en de vestingwerken kunnen de vrijwilligers en bezoekers volledig hun hart ophalen", vertelt Vonk: "Als stichting hebben we al een traditie opgebouwd die we nu verder gaan ontwikkelen."

Vrijwilligers 
Tijdens het evenement wordt de kasteeltuin omgebouwd tot een spraakmakend zeventiende eeuws culinair festijn terrein. Enthousiast en gedreven vertelt de nieuwe voorzitter dat de Bourgondische tijd een rijke culturele periode was. Het is de bedoeling dat dat de bezoekers aan dit culinair festijn daar deelgenoot van worden. Als onderdeel van het evenement worden ook lezingen over onder andere eetcultuur gegeven. Ook zijn er plannen om elementen als architectuur, schilderkunst, muziek en andere culturele uitingen bij het evenement te betrekken. "Graag willen we met andere culturele organisaties daartoe van harte samenwerken. Om het tot een succes te maken zijn we op zoek naar figuranten die hieraan inhoud en vorm kunnen geven. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat het leuk is om in de huid van een ander te kruipen."
Vonk vertelt dat er naast figuranten nog tal van vrijwilligers nodig zijn. Dit loopt uiteen van gastvrouwen of -heren, opbouwers, tot mensen die hand- en spandiensten willen verrichten. Aanmelden: info@stichtingvestingstadheusden.nl. Ook voor meer info.

Meer berichten