Dankzij het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing.
Dankzij het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing.

Bevolkingsonderzoek borstkanker Drunen

Van 9 juli tot en met 5 september 2018 heeft Bevolkingsonderzoek Zuid in Drunen het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd. Voor dit onderzoek werden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar uitgenodigd.

DRUNEN - Er zijn in totaal 3.341 vrouwen uit Drunen uitgenodigd en er hebben 2.747 vrouwen deelgenomen aan het onderzoek. Dit betekent een opkomstpercentage van 82,2%. Er zijn uiteindelijk 59 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek omdat er een verdachte afwijking is gevonden. Pas na verder onderzoek in het ziekenhuis zal moeten blijken of het gaat om een goedaardige of een kwaadaardige afwijking.
Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Kijk voor aanvullende informatie op www.bevolkingsonderzoekzuid.nl.

Meer berichten