Zeker vijftien Pink Piggies liepen vorig jaar mee in de carnavalsoptocht van Dwergonië. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij!
Zeker vijftien Pink Piggies liepen vorig jaar mee in de carnavalsoptocht van Dwergonië. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij! (Foto: )

Pink Piggies geliefd op Dickensfestijn

Ruim honderd roze spaarvarkens gingen er tijdens het Dickens Festijn in Drunen over de toonbank. Daarmee kent de stichting Wandelen tegen Kanker een succesvolle start van het inzameljaar in de aanloop naar het Drunens Wandelfestival dat op 22 juni gehouden wordt.

DRUNEN - De Stichting Wandelen tegen Kanker houdt 22 juni 2019 voor de tweede keer het Drunens Wandelfestival. Het is de opvolger van de Durea wandeltocht, die 10 jaar ten bate van Pink Ribbon in Drunen werd gehouden. De eerste editie van het nieuwe wandelevenement leverde in 2018 een recordbedrag van bijna 43.000 euro voor het goede doel op.

Met nog een half jaar te gaan totdat het charitatieve wandelevenement plaatsheeft, kiest de organisatie ervoor om nu al geld in te zamelen voor het goede doel. Dat gebeurde onder meer op het Dickens festijn op het Goededoelenplein in Drunen. De verkoop van roze spaarvarkens vormde de officiële start voor het tweede inzameljaar van de Stichting Wandelen tegen Kanker voor het goede doel.

2.500 Pink Piggies

De Pink Piggies zijn bedacht als ludieke manier om door het jaar heen geld in te zamelen. Na de laatste editie van de Durea Wandeltocht kregen alle lopers een roze spaarvarken mee naar huis. Tweeënhalf duizend werden er uitgedeeld. Het merendeel kwam op het Drunens wandelfestival gevuld terug. Voorzitter Nicolette Slot-Roefs: "Wie een vol varken inleverde, kreeg direct een nieuw varken om te sparen voor de volgende editie van het wandelfestival. Zo sparen we voor een nieuwe recordopbrengst."

Spaar ook mee

Om naast lopers ook anderen mee te laten sparen, werden op het Dickensfestijn, net voor Kerst, nog een paar honderd Pink Piggies onder het publiek uitgezet. "Voor het symbolische bedrag van 1 euro koop je het hele jaar door je eigen spaarvarken. En net als bij de andere varkens geldt: Deze lever je straks gevuld in tijdens het Drunens Wandelfestival om meteen weer een nieuwe mee naar huis te nemen."

Meer berichten