Ondernemer Govert Verdoorn uit Heusden is de nieuwe kartrekker van het Hanging Basket-project in de vesting. Foto: Yuri Floris Fotografie
Ondernemer Govert Verdoorn uit Heusden is de nieuwe kartrekker van het Hanging Basket-project in de vesting. Foto: Yuri Floris Fotografie (Foto: Yuri Floris)

Nieuwe impuls voor 'Hanging Baskets' in Heusden

De Heusdense ondernemer Govert Verdoorn (34 jaar) gaat de kar trekken van het Hanging Basket-project. Hij heeft zich garant gesteld dat de bloemenpracht aan de lantaarnpalen niet verloren gaat.

HEUSDEN - Ondernemer Govert Verdoorn woont sinds begin dit jaar met zijn echtgenote Petra in de vesting. Geheel tot zijn genoegen! Govert is geboren en getogen in Wijk en Aalburg en Petra heeft haar wortels in Heusden. "Graag willen we een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de vesting. Toen wij hoorden dat het project van de 'hanging baskets' op de tocht stond, voelden we ons meteen aangesproken."
Govert vertelt dat hij zelf een achtergrond in de tuinbouw heeft. In 2008 is hij een kwekerij in China gestart. Het bedrijf is gelegen in Kumming in het zuid-westen van China. Ondanks de boeiende en succesvolle tijd die hij in China heeft gehad, lonkte Nederland en vestigde het echtpaar zich in Heusden. Dat wil niet zeggen dat hij afscheid van China heeft genomen. Regelmatig pendelt hij tussen Heusden en China.

Tak van der Most, één van de initiatiefnemers van het Greenteam Heusden, vertelt blij te zijn dat het echtpaar Verdoorn het groenstokje heeft overgenomen. In totaal hangen twaalf fleurige bakken in de vesting. Vier aan de Stadshaven, zes op de Vismarkt en twee bij het Heusdens Bureau voor Toerisme. Als het aan Verdoorn ligt, worden deze bakken uitgebreid. Hij denkt hierbij aan de route van de parkeerplaats vanaf de Steenweg naar de vesting: "Bij de locaties moeten we rekening houden met het karakter van de vesting. Het mag geen kermis worden."

Naast groenvoorziening is de passie van Govert Verdoorn het opknappen van historische panden in de vesting. Zo knapte zijn bedrijf Stimulans Vastgoed B.V. recent het pand op de hoek Engstraat/Breestraat op. Aan het rijksmonument siert nu een uithangbord met de naam 'Den Vergulde Handschoen'. De nieuwe naam is het resultaat van een onderzoek van René van Boxtel, voormalig stadsrestaurateur.
Aan zowel de buitenzijde als binnenzijde is het pand kwalitatief goed gerestaureerd. Enthousiast laat Govert het gerestaureerde pand zien. Op de eerste verdieping zijn de kantoorruimtes gerealiseerd, opgedeeld in zes tot acht werkplekken. Tevens is er een spreekkamer annex vergaderruimte. De flexibele werkplekken zijn vanaf één uur te huur.

Voor Govert Verdoorn is flexibiliteit van belang; veel is mogelijk. "Het ultieme doel is dat monumentale panden weer goed gebruikt gaan worden. Verder dat het pand zelf in onderhoud en dus instandhouding kan voorzien door efficiënte benutting ervan. Zo biedt 'Den Vergulde Handschoen' tal van faciliteiten. Daardoor is het een mooie locatie voor bijvoorbeeld een afspraak met een zakenpartner, een presentatie of een vergadering", besluit Govert.
Voor meer informatie over 'Den Vergulde Handschoen': info@stimulansvastgoed.nl, of bel met 0416-320074.

Meer berichten