Geëmotioneerd vielen Corné van Spijk en Roy Engels elkaar na het verlossende woord in de armen tijdens de finale van House Rules NL.
Geëmotioneerd vielen Corné van Spijk en Roy Engels elkaar na het verlossende woord in de armen tijdens de finale van House Rules NL. (Foto: )

Roy & Corné winnen House Rules NL!

Na een half jaar verbouwen, klussen en een zinderende finale volgt het verlossende woord: Roy Engels en Corné van Spijk winnen de Net5 serie House Rules NL. De hoofdprijs, twee jaar hypotheekvrij leven, maakt de vervulling van hun grote kinderwens mogelijk.

DRUNEN - Het verbouwde huis van Corné van Spijk en zijn man Roy Engels is gevuld met bloemen en kaarten. De felicitaties van bekenden en onbekenden stromen via allerlei kanalen binnen. "Het moet nog steeds indalen", zeggen zij nog zichtbaar overweldigd. "Al die positieve reacties en mensen die de moeite hebben genomen op ons te stemmen, ons de winst gunde en ons werk waardeerde. Dat doet ons zoveel goed!" Het is exact een jaar geleden dat zij zich opgaven voor het vierde seizoen van House Rules NL. "Ik wilde vanaf het eerste seizoen al graag een keer meedoen", aldus Roy. "Aan ons huis moest alles nog gebeuren. Dat is kostbaar en tijdrovend." Corné vult aan: "Én we hebben nog een ander doel. Met onze deelname hoopten we op twee vliegen in één klap: het huis wordt aangepakt en áls we winnen kunnen we onze grootste droom, de vervulling van onze kinderwens, waarmaken." Eenmaal door de selectie troffen alle deelnemers elkaar bij de start van House Rules NL in Hotel Spelderholt. Roy: "Het eerste moment, dat we de rode helmen en shirts zagen liggen, de teams ontmoeten en ik als trouwe kijker nu zelf de huisregels in handen kreeg. Dat vergeet ik nooit meer."
De geoefende klussers hebben de beste gok van hun leven genomen met hun deelname. De winst voelt als een levens veranderende overwinning. Maar die kwam het niet aanwaaien. "Bouwen kunnen we", weten ze. "Maar stylen, hoe doen we dat? Het is een leerproces waarbij je in een flow komt waarin je de niet geijkte keuzes aandurft. We zijn bewust uit onze comfortzone gestapt en risico's genomen, bijvoorbeeld met de witte vloer en metallic koperen wand. Voorop staat; wat we doen, doen we goed. Kwaliteit staat voorop." In tegenstelling tot de opzet van de programmamakers konden de teams het erg goed met elkaar vinden en bleven de gehoopte clashes uit. "We hielpen elkaar, zelfs tot in de finale", aldus Corné. "We hebben er goede vrienden aan overgehouden. Zeker met Bosschenaren Wiliam en Maxime brachten we de Brabantse gezelligheid erin." Een half jaar trokken ze elk weekend door Nederland van 's-Hertogenbosch tot Zwolle om huizen te verbouwen. "Steeds een nieuw project gaf energie", zegt Roy. "Het enthousiasme van de bewoners en de jury gaf een boost om jezelf nóg meer uit te dagen. De sfeer, de hectiek. Je doet alles samen en het was eigenlijk, naast vermoeiend, ook best heel ontspannend. Ik ga het echt missen." Op kleine herstelwerkzaamheden na, is hun huis klaar en hebben zij een startkapitaal om hun kinderwens middels hoogtechnologisch draagmoederschap te vervullen. Intens verheugd kijken Roy en Corné uit naar de start van de procedure in juni 2019. "Als we iets willen, is er een weg", besluit het echtpaar. "Dit programma was een creatieve weg. We houden onze hand niet op om ons doel te bereiken, we werken er hard voor." Roy blikt terug op een emotionele finale: "Toen de confetti naar beneden dwarrelde schoot er door mijn hoofd; ons kindje kan er komen. Ik schoot vol. Het was zo'n mooi moment."

Blog Twee papa's
Met de hoofdprijs op zak is er een einde gekomen aan een intensief en creatief avontuur. Het betekent echter ook de start van een nieuw avontuur: het krijgen van een kindje. Roy en Corné delen graag hun kennis en avonturen op hun blog www.tweepapas.nl.

Meer berichten