In de lezing gaat Maxim Februari op een lichte en humoristische manier een aantal vragen aan de orde stellen die de technologische vooruitgang oproept.
In de lezing gaat Maxim Februari op een lichte en humoristische manier een aantal vragen aan de orde stellen die de technologische vooruitgang oproept. (Foto: )

Lezing over gevolgen technologische vooruitgang

Technologische vooruitgang brengt ons veel goeds, maar er is ook een keerzijde: kinderen zijn gekluisterd aan hun tablet en spelen niet meer buiten met hun vriendjes, en overheden en bedrijfsleven gebruiken algoritmes om ons gedrag te volgen of zelfs te beïnvloeden. Op donderdagavond 22 november geeft Maxim Februari in Nieuwkuijk een lezing over zijn werk en activiteiten, die grotendeels te maken hebben met de toenemende vervreemding van onze eigen leefwereld.

NIEUWKUIJK - Maxim Februari (1963) is een Nederlands filosoof, jurist, schrijver en columnist. Voor Maxim staat één begrip centraal in zijn rijke oeuvre: door het toenemende gebruik van allerlei data wordt onze werkelijkheid gereduceerd tot data over die werkelijkheid.
In zijn lezing zal Maxim Februari op een lichte en humoristische manier een aantal vragen aan de orde stellen die de technologische vooruitgang oproept. Hoe kunnen we greep houden op de vooruitgang? Hoe voorkomen we de schending van onze privacy? En, veel belangrijker nog: hoe waarborgen we de veiligheid van de burger en de rechtsstaat?
De lezing begint om 19.30 uur in de Cultuurtoren op het terrein van de voormalige abdij Mariënkroon aan de Abdijlaan 6a in Nieuwkuijk. Toegangskaarten kosten 10 euro. Reserveren kan via de website: www.honsoirde.nl.

Meer berichten