Oud-leerkracht Frank Durant heeft menig leerling weten te boeien (en vast te leggen) tijdens zijn carrière op het d'Oultremontcollege in Drunen.
Oud-leerkracht Frank Durant heeft menig leerling weten te boeien (en vast te leggen) tijdens zijn carrière op het d'Oultremontcollege in Drunen. (Foto: )

Viering 25 jaar d'Oultremontcollege

Het is 25 jaar geleden dat op 1 augustus 1993 mavo De Bolster in Vlijmen, de Duinland mavo, havo/atheneum De Naulande en de lhno Anne Frank in Drunen samensmolten in het d'Oultremontcollege. Het zilveren jubileum wordt op vrijdag 30 november feestelijk gevierd middels een reünie van oud-leerlingen en personeelsleden.

Drunen - De herinneringen aan het ontstaan en voortbestaan van het d'Oultremontcollege worden levendig gevoed door de befaamde en gepensioneerde, doch blijvend betrokken oud-leerkracht Frank Durant. De foto's en filmpjes brengen vele oud-leerlingen terug in hun tienerjaren met (ooit) hippe kapsels en modieuze outfits, met een soms schaamtevolle of schaamteloze blik op de klassenfoto. De fusie was door een verandering in het onderwijslandschap vooral een strategische en financieel aantrekkelijke keuze. "Verschillende 'bloedgroepen' kwamen samen en het duurde een tijdje voordat het een eenheid was", vertelt Ard van Aken, directeur van het d'Oultremontcollege. "De basiskader leerlingen werden uit hun vertrouwde omgeving gehaald naar de huidige locatie." Het onderwijs is gaandeweg veranderd.. "Midden jaren '90 dachten leerlingen nog vanuit de groep in een collectieve onderwijscultuur", aldus Ard. "Nu is men veel meer individualistisch, is er veel meer keuzevrijheid en wordt er zelfstandiger gewerkt. Het gevoel voor autonomie zit er bij de leerlingen sterk in. Van de leerkrachten wordt nu een meer coachende rol verwacht." Het d'Oultremontcollege volgt de maatschappelijke trends en speelt hierop in door het ontwikkelen van leerlijnen. Ard: "We bieden unieke vakken die ons regionaal een sterke positie geven. Zoals het Technasium maar ook Art Media & Design en Wereldburgerschap. We zijn als school laagdrempelig, erg betrokken en hebben aandacht voor het welzijn van onze leerlingen." Het aantal aanmeldingen voor de reünie loopt gestaag op en naast Ard zullen ook bekenden als René Huijboom, Nol Roeloffzen en uiteraard Frank Durant deze avond aanschuiven om herinneringen op te halen.


Aanmelden reünie
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het d'Oultremontcollege organiseert de school een reünie voor alle oud-leerlingen en personeelsleden op vrijdag 30 november. De feestelijke reünie met een DJ, hapje en drankje vindt plaats in de aula's van het d'Oultremontcollege aan de Dillenburgstraat in Drunen. Aanmelden kost 15 euro (inclusief 2 consumpties) en kan tot 25 november op www.reuniedoultremontcollege.nl.

Meer berichten