Met het Samenspel wil Bijeen laten zien dat het, juist als je het allemaal druk hebt, fijn is om samen iets te doen als gezin, hoe klein of groot dat ook is.
Met het Samenspel wil Bijeen laten zien dat het, juist als je het allemaal druk hebt, fijn is om samen iets te doen als gezin, hoe klein of groot dat ook is. (Foto: )

Week van de Opvoeding: opvoeden is samenspel!


Van 1 tot en met 7 oktober is de Week van de Opvoeding. Bijeen grijpt deze week aan om activiteiten op het gebied van opvoeden en opgroeien in de gemeente Heusden extra onder de aandacht te brengen bij grote en kleine inwoners. Dat doet Bijeen met de Samenspel Challenge.

REGIO - Medewerkers van Bijeen mogen de komende week 70 exemplaren van het Samenspel weggeven. Het Samenspel is een boekje met daarin 20 'challenges' (uitdagingen), activiteiten die ouders/opvoeders en kinderen samen kunnen ondernemen om hun band te verstevigen. Onder andere de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau, de schoolmaatschappelijk werker, de jeugdconsulent en de vrijwilligers van gezinsondersteuning doen het spel cadeau aan ouders/opvoeders en kinderen (en jongeren) die het leuk vinden om met hun gezin een challenge uit het boekje te doen. In ruil daarvoor vraagt Bijeen hen om daar over te vertellen op Facebook of op Instagram. Alle ervaringen zijn te volgen op Facebook via @Bijeenheusden.
Met het Samenspel wil Bijeen laten zien dat het, juist als je het allemaal druk hebt, fijn is om samen iets te doen als gezin, hoe klein of groot dat ook is. En dat er heel veel leuke activiteiten te verzinnen zijn die weinig of geen extra geld kosten. Want Samenspel gaat vooral om aandacht voor elkaar hebben en samen leuke dingen doen.
Opvoeden en opgroeien lijken de normaalste zaak van de wereld en toch gaat het niet altijd vanzelf. Iedere ouder en medeopvoeder heeft vroeg of laat wel een vraag. Dan is het fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat en waar je naartoe kunt als je het niet in eigen kring kunt of wilt bespreken. De Week van de Opvoeding wordt ieder jaar georganiseerd om aandacht te vragen voor de opvoedvragen die veel ouders/opvoeders hebben en om die bespreekbaar te maken.
Nieuwsgierig geworden naar het Samenspel? Er liggen inkijkexemplaren in de wijkwinkels van Bijeen in Drunen, Oudheusden en Vlijmen. Daarnaast wordt tijdens de Week van de Opvoeding iedere dag een idee voor een Samenspel-activiteit gedeeld via de Facebookaccount van Bijeen Heusden.
Wil je meer weten over opvoeden en opgroeien in Heusden, kijk dan op: https://www.bijeenheusden.nl/opvoeden-opgroeien-en-onderwijs.Voor meer informatie over de week van de opvoeding: www.weekvandeopvoeding.nl.

Meer berichten